Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

АБВ обявяват кандидата си за президент между 10 и 20 септември

АБВ обявяват кандидата си за президент между 10 и 20 септември

Решението кой ще бъде кандидатът за президент на АБВ и коалиция ще бъде взето между 10 и 20 септември. Това обяви председателят на партията Георги Първанов.

Решението кой ще бъде кандидатът за президент на  АБВ и коалиция ще бъде взето между 10 и 20септември. Това обяви председателят на партията Георги Първанов. Той посочи, че според Конституцията е възможно той самият да се кандидатира, но би проявил повече интерес към поста, ако държавният глава като институция има повече правомощия.

"Мога да бъда много по-полезен при една промяна в Конституцията в посока към засилени президентски правомощия, ако искате дори към Президентска република. Защото тогава бих могъл да дам повече, отколкото съм дал през два мандата, в които имам самочувствието на един успешен президент", посочи той. 

Припомняме Ви, че Първанов и заместникът му Ивайло Калфин бяха първоначалните предложения на АБВ за кандидати за президент. В момента се тиражира вероятността двамата да бъдат излъчени като кандидати за президентската двойка.

Самият Калфин посочи днес, че партията се готви да излъчи "силна кандидатура за държавен глава". "Човек, на когото да прилагат президентските функции", обясни зам.-председателят на партията в телевизионно интервю. По думите му една от основните способности на държавния глава е това да има добър дипломатически опит.

"Ние се хвърлихме в областта на сигурността. Да, важно е да разбира от сигурност, но преди нея има дипломация. Президентът е главнокомандващ в условия на война, а аз искрено се надявам да не стигнем до такъв етап. Всичко преди това е дипломация и тук действително трябва да се направи голяма разлика от политиката на сегашния президент", посочи Калфин.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега