Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Агенцията по безопасност на храните с масови проверки по морето

Агенцията по безопасност на храните с масови проверки по морето

Областните дирекции по безопасност на храните в градовете Бургас, Варна и Добрич започнаха засилени проверки в обектите за търговия и обществено хранене по морето. Целта е осигуряване безопасността на туристите и сужителите по Черноморските ни курорти и плажове.

Областните дирекции побезопасност на храните в градовете Бургас, Варна и Добрич започнаха засиленипроверки в обектите за търговия и обществено хранене по морето. Целта еосигуряване безопасността на туристите и сужителите по Черноморските ни курортии плажове.

Проверяват се обектите от търговска мрежа, подвижни, временнии сезонни обекти, обекти за обществено хранене, като приоритетно под контрол саобектите за бързо хранене, намиращи се на територията на хотелски комплекси. „Под ножа“ са и туристическите обекти, предлагащиуслуги от типа „all inclusive“.

Целта на контрола е съответствието на обектите с изискваниятана действащото законодателство, като съответствие на сградов фонд и оборудване,произход и правилно съхранение на суровини и храни, срокове на съхранение нахраните, етикетиране на храните и др.

Инспекторите проверяват дали във всеки обект за производствона храни работи лице, което притежава висше или средно специално образование вобластта на хранителната промишленост. Също така се проверяват и лицата, заетив производството и търговията с храни, дали са преминали предварителни ипериодични медицински прегледи по установения за това ред, както и дали са имбили проведени обучения относно качеството и безопасността на храните. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега