Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Алдин от Везенково, който уби приятеля си, остава в ареста

Алдин от Везенково, който уби приятеля си, остава в ареста

Окръжен съд Бургас взе мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Алдин Емилов. Той е обвиняем по досъдебно производство за умишлено убийство. На 31 август 2015 г. около полунощ в село Везенково умишлено умъртвил 33-годишен мъж, като му нанесъл в областта на сърцето прободна рана с нож.

Окръжен съд Бургас взе мярка занеотклонение задържане под стража спрямо Алдин Емилов. Той е обвиняем подосъдебно производство за умишлено убийство. На 31 август 2015 г. около полунощв село Везенково умишлено умъртвил 33-годишен мъж, като му нанесъл в областтана сърцето прободна рана с нож.            

Представителятна Окръжна прокуратура Бургас поиска на Емилов да бъде наложена най-тежкатамярка за неотклонение. Прокурорът пледира, че са събрани безспорни доказателства,от които може да се направи обоснован извод, че обвиняемият е извършил деянието.Държавният обвинител посочи, че е открито оръжието на убийството. Разпитани сасвидетели, единият от които е очевидец на извършеното престъпление, катопоказанията им напълно кореспондират помежду си.

По делото са приложени протоколза оглед на местопрестъплението и заключение от изготвената съдебно-медецинскаекспертиза, в което е отразено, че причината за смъртта на пострадалия е остраанемия от проникналото в сърдечната кухина нараняване. Прокурорът намира, че високиятразмер на предвиденото в закона наказание и липсата на постоянен адрес наобвиняемия сочат за опасност той да се укрие от наказателно преследване.

Служебният защитникна Емилов поиска от съда да му наложи по-лека мярка за неотклонение – паричнагаранция. Според него свидетелите, които са дали показанията са близки напострадалия и може да са ги дали в ущърб на обвиняемия. Адвокатът посочи, че нее доказано при какви условия и какъв е умисълът за извършеното убийство, кактои  чие е оръжието – дали на пострадалияили на обвиняемия Емилов. Той добави, че неговият подзащитен е с чисто съдебноминало, има постоянна адресна регистрация и в момента работи като дървосекач всело Везенково.            

Всъдебната зала Емилов заяви, че няма какво да каже и помоли съда да го освободи.Окръженсъд Бургас констатира, че Емилов е привлечен да отговаря за извършено тежкоумишлено престъпление – убийство, което е наказуемо с лишаване от свобода засрок от 10 до 20 години. От събраните доказателства по делото би могло да сенаправи обосновано предположение, че той е извършил престъплението, за което е муе повдигнато обвинение. Съдът посочи, че деянието е с висока степен наобществена опасност.

Обстоятелството, че обвиняемият няма постоянноместожителство и адрес води към извода, че същият би могъл да се укрие с целосуетяване разкриването на обективната истина в процеса с оглед избягваненосенето евентуално на наказателна отговорност. От друга странапроцесуално-следствените действия са в самото начало и тепърва предстоятизвършването на множество такива.

Ето защо съдът намери депозираното отБургаска Окръжна прокуратура искане за основателно и наложи спрямо обвиняемияЕмилов мярка за неотклонение „Задържане под стража“  Определениетона Окръжен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съдБургас. Евентуалното дело там е насрочено за 07.09.2015 г. от 14 часа.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега