Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ангелкова: България е в топ 5 на предпочитаните дестинации за руските туристи

Ангелкова: България е в топ 5 на предпочитаните дестинации за руските туристи

По нейни прогнози тази година ще посрещнем 550 хил. руски туристи.

"България е в топ5 на предпочитаните от руснаците туристически дестинации и има голяма база зарастеж в броя на посетителите от федерацията у нас". Това заяви пред медии в Москваминистърът на туризма Николина Ангелкова след разговорите в рамките напосещението на българската правителствена делегация начело с българскияминистър-председател. Министър Ангелкова имаше среща и с министъра на културата на Руската федерация Владимир Мединский, в чийто ресор е и сектор туризъм. Тя разговаря и с ръководителя на Федералната агенция по туризъм (ФАТ) Олег Сафонов. На срещите бе отбелязано отново, че нашата странапредлага изключително качествен туристически продукт особено за семеен и детскитуризъм.

"Освен къмключовия морски отдих посетителите от Руската федерация проявяват много голяминтерес и към поклонническите, културно-историческите, балнео- и СПА,фестивалните и други специализирани услуги. Да не забравяме и детските лагери,които имат дълги традиции в нашите отношения", подчерта министър Ангелкова.

Тя припомни, чепоследните години, особено 2016-а, бяха рекордни за посещенията на рускитуристи в България. Тогава имаше около 20 процента ръст, за миналата годиназапазихме тази устойчивост. "Надяваме се през 2018-а да успеем да затвърдим тезирезултати и да имаме около 550 хил. руски туристи", каза още тя.

"Поехме катоангажимент да организираме съвместни инициативи и в България, и в Русия надвете министерства и ФАТ, но най-важното е, че получихме изключителнатаподкрепата и на премиера Борисов, и на президента Путин за това колко е важнода се развива туризмът", коментира Ангелкова.

"Те подкрепиха нашето предложениеда обявим 2019 г. за година на туризма на Русия в България и на България вРусия и на тази база предстои да подпишем специална програма до края на годината. Това се случва за първи пътизобщо в отношенията между двете страни и съм убедена, че допълнително ще стимулира сектора. Вече имамепотвърждение за посещение на Олег Сафонов през есента в България в рамките наМеждународния конгрес  на световнитецивилизации и историческите маршрути, който организираме, и тогава ще обявимофициално взетото решение", стана ясно от думите на министъра.

НиколинаАнгелкова поясни още, че по време на срещите между премиера Борисов ипрезидента Путин е било изтъкнато колко важна и сигурна дестинация е Българияза руските туристи. Специална комуникационна кампания заруския пазар по всички медийни канали ще стартира на 1 юни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега