Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ангелкова: Задължени сме да инспектираме всички плажове, не ги делим

Ангелкова: Задължени сме да инспектираме всички плажове, не ги делим

Проверките на Министерството на туризма за стопанисване на морските плажове ще продължат със същата интензивност, за да се следи как наематели и концесионери спазват договорните изисквания. Това заяви в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова пред медии след работна среща с кметове от Южното Черноморие.

Проверкитена Министерството на туризма за стопанисване на морските плажове ще продължатсъс същата интензивност, за да се следи как наематели и концесионери спазватдоговорните изисквания. Това заяви в Бургас министърът на туризма НиколинаАнгелкова пред медии след работна среща с кметове от Южното Черноморие. 

„Ние не самоимаме право, задължени сме по закон да инспектираме всеки плаж, да не ги делимдали са под наем, на концесия или за природосъобразен туризъм. Това важи с ощепо-голяма сила за ивиците, за които има множество сигнали за нарушения“, казаминистърът.

„Минимум три са плановите ни проверки - в начало, средата и в краяна сезона, правим и много внезапни инспекции съвместно с останалите компетентнии контролни институции. Проверяваме плажа, а не хората там и за констатиранитенередности, по които нямаме  правомощия,сигнализираме компетентните органи, включително и прокуратурата. Работим сфакти, а когато не можем сами да ги установим, сигнализираме останалитеадминистрации. Сред честите нарушения на плажовете са незаконните постройки, закоито веднага информираме съответния кмет, за да издаде заповед за премахванетоим. Още в началото на сезона стартирахме поредица проверки за отстраняването имв националните курорти и на плажовете. Продължаваме с тази акция и следактивния сезон“, увери министър Ангелкова. 

Навъпрос как се избират концесионери за морските плажове, тя отбеляза, чеконцесията е за 20 години и е много по-сложна от процедурата за отдаване поднаем. Основният критерий за избор на наемател на плажа е най-високата цена,докато при концесиите тя е важна, но не е решаваща – там се прави комплекснаоценка на офертата по формула и методика, приети от Министерския съвет, станаясно от думите на министър Ангелкова. Следи се дали във финансовия план накандидата не липсват някои от задължителните услуги, които той трябва даосигури.

Предложението за избор на концесионер прави 7-членна комисия, в коятоучастват представители на Министерския съвет, Министерството на финансите, наМВР и на Министерството на туризма. В оценката те трябва да са убедени, чекандидатът за концесия действително ще може да изпълнява заявените от негоуслуги 20 години напред. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега