Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ангелкова: Искаме България да се асоциира с богатото си културно наследство

Ангелкова: Искаме България да се асоциира с богатото си културно наследство

В страната ни са открити над 40 хил. артефакта, с което се нареждаме на трето място в Европа по това наследство.

"От изключителна важност еБългария да започне да се асоциира основно с богатото си културно наследство. Встраната ни са открити над 40 хил. артефакта, с което се нареждаме на третомясто в Европа по това наследство. Тези културни паметници датират чак от тракийския,елинистичния, римския, византийския и други периоди и оказват сериозно влияниевърху българската култура и начин на живот". Това заяви министърът на туризмаНиколина Ангелкова на дискусия в Лондон закултурно-историческиятуризъм,организирана от National Geographicсъвместно с The Times, The Sunday Times и The Wall Street Journal в рамките на международното туристическо изложение WTM.

Министър Ангелкова обърнавнимание върху единната интерактивна платформа с мобилно приложение I LoveBulgaria, която министерството разработи и която обединява всички елементи натуристическия сектор – забележителности, места за настаняване, заведения,съпътстващи услуги и пр. В нея са включени и 100-те национални туристическиобекта, които се допълват с нови забележителности от регионите. Със сканиранена QR кода на всеки от тях освен информация ще се предоставя и виртуализация на3D изображението му.

"Разработили сме 8културно-исторически дестинации. Те са публикувани на сайта на министерството ичрез тях туристите могат да получат информация за всички културни и историческиобекти в дадено направление. Това се доказа като добра работеща практика,благодарение на която броят на посетителите в тези места се увеличи значително",поясни министър Ангелкова.

Тя подчерта още, че България имаогромен потенциал да развива не само традиционните и масови видове туризъм католетен и зимен, но и много други специализирани услуги в сектора – културен,балнео- и СПА, уелнес, еко- и селски, планински, приключенски, ловен, голф ипр. Сред новите форми са и спортният, и кулинарният туризъм, които същопривличат много посетители.

По отношение на спортния туризъм министър Ангелковадопълни, че страната е в активна подготовка за зимния сезон. Очаква се голяминтерес към състезанията за Световната купа по сноуборда през януари 2018 г.,която ще се проведе за втори път в Банско - една от водещите ни дестинации запланински туризъм.

"Имаме и потенциала, и материалната база да посрещаме и другиголеми спортни форуми, например по художествена гимнастика, тенис, волейбол.Очакваме към средата на 2018 г. дестинациите дабъдат финализирани, а след това ще се дигитализират, което е и наша активнаполитика в цялостната реклама на страната като дестинация за четири сезона",каза още министър Ангелкова по време на дискусията.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега