Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ангелкова откри българския щанд на изложението FITUR в Мадрид

Ангелкова откри българския щанд на изложението FITUR в Мадрид

Форумът е предназначен основно за професионалисти и е вторият по значимост в света след ITB в Берлин.

Министърътна туризма Николина Ангелкова откри българския щанд на най-голямототуристическо изложение в Мадрид - FITUR. Форумът е предназначен основно запрофесионалисти и е вторият по значимост в света след ITB в Берлин.

Испанското изложение сепровежда от 17 до 21 януари, като първите три дни са предназначени само запредставители на сектора и срещи между бизнес организации от различни държави.В последните два дни достъпът ще е отворен и за индивидуални посетители итуристи.

Българияучаства с информационен щанд, разположен на повече от 80 кв. м, и основенакцент в представянето ни са природните и културни забележителности, с коитостраната разполага. Посетителите и професионалистите от Испания се интересуватот възможностите за разглеждане на църкви и манастири, както и природнизабележителности.

Също търсени продукти са свързани с адвенчър турове -  рафтинг, скално катерене и преходи впланината. Освен че ще могат да се запознаят с разнообразните възможности затуризъм в България, в последните два дни на форума посетителите ще могат и дадегустират традиционни български вина.

Впериода януари-ноември 2017 година чуждестранните туристи от Испания у наснарастват с повече от 37 на сто спрямо същия период на миналата година инадвишават 77 хил., каза министър Ангелкова при откриването. Тя уточни, честраната е сред водещите 30 пазари за входящ туризъм в България, а от странитеот ЕС се нарежда на 11-о място. Българите, които са пътували към Испания впериода януари-ноември 2017 г. са близо 160 хил. и се отбелязва ръст от 24% всравнение с година по-рано.

Заедно сМинистерството на туризма на българския щанд участват и 10 фирми, коитопредлагат пътувания основно с културно-историческа насоченост. Интересът набизнеса към изложението тази година се засилва и броят на компаниите нараства.

FITUR се провежда за 38-и път.  България ередовен участник.  През миналата годинавъв форума участваха 9700 компании от 165 страни и той е бил посетен от над 240хил. професионалисти в сферата на туризма и любители. Очакванията са тазигодина и участниците, и посетителите да бъдат повече.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега