Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ангелкова скастри концесионер заради скъсани чадъри на плажа

Ангелкова скастри концесионер заради скъсани чадъри на плажа

Концесионерът ще бъде предупреден да обърне повече внимание на плажа.

Министърът на туризма Николина Ангелкова скастри концесионер заради скъсани чадъри на плажа "Равда - Академика". Проверка на плажната ивица показа табели с невярна информация и плажни принадлежности в окаяно състояние. Концесионерът ще бъде предупреден да обърне повече внимание на плажа.

При проверката министърът и екипа на ведомството констатира, че информационните табели, посочващисвободната зона за безплатно разполагане на лични плажни принадлежности изоната с платени чадъри и шезлонги, е стара и не дава вярна информация.На концесионерътще бъде разпоредено и незабавно да подмени принадлежностите, които са скъсани и вокаяно състояние, заяви министърът. Ангелкова посочи,че това е задължително, за да сегарантира безопасното ползване на чадърите, както и да се подсигури качествотона услугата, за която туристите заплащат.

"Предвиждаме в договорите с наемателии концесионери да въведем изискване за подмяна на плажните принадлежности,когато видът и състоянието им вече не е на нужното ниво, за да се гарантирабезопасното им използване", обясни министърът.

По времена инспекцията на плаж  „Равда-Академика“ бе установено още, че зоните за свободно плажуване и площта сплатени чадъри и шезлонги са равностойни. Има изградени и подходни пътеки къмморската ивица. По време на проверка на плажа е получен сигнал за недостатъчнадобра хигиена на ивицата, каза министър Ангелкова и посочи, че концесионерът ще бъде предупреден и за това.

Ангелкова инспектира, заедно с екип от експерти, и морскиплаж "Равда-ХТИ", за който преди време бе получен сигнал за поставена табела„частен плаж” върху част от територията му до входа на ивицата. Тогаваконцесионерът на плажа обясни, че чадърите и шезлонгите в зоната са предплатенина "Равда ХТИ" от собственика на хотела, който се намира непосредствено задивицата. По думите му, табелата е била поставяна от гостите на хотела, за да сигарантират безплатната сянка.

"Днесустановихме, че табелата е премахната. Има спасител, както и свободна зона заразполагаме на собствени плажни принадлежности. На концесионера е предписано даоборудва плажа с медицински пункт, защото към момента ползва медицинския пунктна съседен плаж", коментира министърът.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега