Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Атентаторите от Бургас дошли в България с влак

Атентаторите от Бургас дошли в България с влак

Тримата терористи, заподозрени за атентата на бургаското летище, са пристигнали в България с влак от Варшава. В полската столица те кацнали със самолет след полет от Бейрут. Това казва вътрешният министър Цветан Цветанов пред „Ню Йорк Таймс”.

Тримата терористи, заподозрени за атентата на бургаското летище, са пристигнали в България с влак от Варшава. В полската столица те кацнали със самолет след полет от Бейрут. Това казва вътрешният министър Цветан Цветанов пред „Ню Йорк Таймс”. Целта на групата от „Хизбулла”, твърди министърът , е била да взриви бомбата в автобуса, докато пътувал към хотела в Бургас.

Пред "Ню Йорк Таймс" Цветанов казва още, че след взривяването на бомбата на летището, при което бяха убити 5-има израелски туристи и българският шофьор на автобуса Мустафа Кьосов, двамата оцелели участници в заговора са избягали по земя в съседна Румъния. 

Днес във Варна министър Цветанов потвърди, че единият от терористите е напуснал страната ни още в деня на атентата.  Той каза още, че съпричастните с терористичния акт са били в България 20 дни,  между 28 юни и 18 юли, като по време на пребиваването си тук са използвали използвали фалшиви документи, произведени в Ливан.  По думите на вътрешния министър, след като са напуснали страната ни, те са се прибрали в Ливан. 

„Очакваме съдействие в разследването от Ливан, след като техният премиер вече декларира политическа воля за подкрепа”, уточни Цветанов. Той подчерта още, че в света няма държава, която да е застрахована срещу извършването на терористични актове, уверявайки, че българското правителство непрестанно прилага необходимите мерки, за да не бъде допуснато извършването на терористични актове и на тежки престъпления в страната. 

“България е вече част от проекта Find, който се реализира заедно с Интерпол. Чрез тази система лицата, които влизат у нас от страни извън ЕС, минават контрол и проверка в базата данни на полицейската система на Интерпол”, допълни Цветанов. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега