Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БКАТИ: България е малка, но има място на китайския пазар

БКАТИ: България е малка, но има място на китайския пазар

България е малка страна, ако я сравним с един град в Китай, тя би се наредила след 10-ото място по население. Въпреки размерите си, обаче, ние имаме продукти и стоки, които имат място на китайския пазар. Такива са българското вино, хранителните продукти, шоколадът, както и розовото масло. Макар да имаме конкуренция в тези сектори, пазарът е достатъчно голям за всички. Именно затова един от приоритетите ни е именно насърчаването на бизнеси, които действително имат място в Китай, но оценяват възможностите си реалистично. Това заяви Милан Коев, съучредител на Българо-китайската асоциация за търговия и инвестиции /БКАТИ/ в Бургас.

България е малка страна, акоя сравним с един град в Китай, тя би се наредила след 10-ото място по население.Въпреки размерите си, обаче, ние имаме продукти и стоки, които имат място накитайския пазар. Такива са българското вино, хранителните продукти, шоколадът,както и розовото масло. Макар да имаме конкуренция в тези сектори, пазарът едостатъчно голям за всички. Именно затова един от приоритетите ни е именнонасърчаването на бизнеси, които действително имат място в Китай, но оценяватвъзможностите си реалистично.Това заяви Милан Коев, съучредител на Българо-китайската асоциация за търговияи инвестиции /БКАТИ/ в Бургас.  

Коев е на мнение, чеинвестиции от Китай могат да се привлекат като се адаптират световните практикикъм българската реалност. По думите му, в Китай бедността намалява, а т.нар.„страшен комунизъм“ го има само в американското кино. В този ред на мисли,индустрията в азиатската страна започва да набира скорост и е отворена къмчуждестранния бизнес. 

„Кипър и Испания привлякохамного китайски инвестиции чрез продажба на недвижими имоти, които осигуряватправо на продължително пребиваване на територията на страната, а и в ЕС.Миналата година видях по магистралата в Кипър поне 10 билборда рекламиращиимоти на китайски език. Забележете, за периода Август - Декември на 2013-а, вград Пафос в Кипър, 90% от сделките с имоти са реализирани с китайци. В случаяговорим за около 180 милиона евро чужди пари“, поясни съучредителят на БКАТИ.  

„Освен това трябва даработим и за директен полет до Китай с някоя ниско-тарифна авиокомпаниянапример. Над 60 такива има вече в Азия. Необходима ни е и повече реклама там.Чували са за страната България, но не им светва нито една лампичка ако гипопиташ какво знaят за нас“, допълни Коев.  

Начален тласък къмустановяване на трайни бизнес партньорства ще предложи бизнес форумът,организиран тази есен от БКАТИ. На него ще бъдат поканени само фирми, коитоимат реален интерес към инвестиции в ЕС или импортират в Китай европейски стоки. През септември се очаква страната ни дапосетят представители на над 100 големи китайски компании, които да сезапознаят с бизнеса у нас.  

„Все още не е известно, чеБългария е един инвестиционен оазиз в ЕС. Работните заплати на операторите впроизводството у нас са по-ниски и от средните в Китай. Корпоративните ниданъци са по-ниски от средното ниво в Европа, имаме много добро географскоразположение и в културно отношение сме много по близки до китайскияманталитет, отколкото до немския например“, коментира Коев. Амбицията е тозифорум да запознае Китай с предимствата на България като бизнес партньор.    

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега