Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БНБ: "Магически" варианти за решение на проблема КТБ не съществуват

БНБ: "Магически" варианти за решение на проблема КТБ не съществуват

"Важно е да не се създават нереалистични публични очаквания за мигновени и едва ли не „магически” опции за разрешаване на проблема около банковата група КТБ. Европейската и световната практика в идентични ситуации ясно говори, че такива „магически” варианти не съществуват." Това заявиха от пресцентъра на БНБ в съобщение, публикувано на страницата на институцията.

"Важно е да не се създават нереалистични публични очаквания за мигновени и едва ли не „магически” опции за разрешаване на проблема около банковата група КТБ. Европейската и световната практика в идентични ситуации ясно говори, че такива „магически” варианти не съществуват." Това заявиха от пресцентъра на БНБ в съобщение, публикувано на страницата на институцията.

Официалното изявление на БНБ е в отговор на "многобройните и разностранни мнения в рамките на публичния дебат относно тези проблеми и опита те да бъдат вменени изцяло и единствено на централната банка Българската народна банка". В публикуваната позиция се припомня, че до казуса се е стигнало по независещи от БНБ причини, а именно масирано теглене на средства.

Експертите, работещи във финансовата институция, подчертават, че БНБ не е способна да разреши подобен проблем самостоятелно и светкавично, тъй като съществуват законово определени процедури. Предоставянето на средства за укрепване от страна на Европейската комисия също подлежи на строги правила.

Пълният текст на изявлението можете да откриете на страницата на БНБ.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега