Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСП - Бургас: Какво стана с "Бизнес хъб Бургас" и с логистичния хъб за 20 млн. евро?

БСП - Бургас: Какво стана с "Бизнес хъб Бургас" и с логистичния хъб за 20 млн. евро?

Тишев и Панайотов питат защо големите проекти не се реализират.

Община Бургас да каже какво стана с два големи проекта, за които първоначално вдигна много шум – „Бизнес хъб Бургас” и логистичния хъб за 20 млн. евро, който трябваше да е изграден на пристанището. Това заявиха на брифинг за медиите народният представител от БСП Николай Тишев и Христо Панайотов – член на ИБ на ОбС на БСП – Бургас.

"Преди година, на специално събитие, кметът Димитър Николов, заедно с КРИБ, представиха една много интересна инициатива. Работното заглавие беше „Привличане на  кадри за нуждите на бизнеса в Бургас”.  На това събитие беше представена уеб платформа, която има за цел търсещите работа и търсещите служители  да намерят общо място, където това да се случи. Измислиха хубаво име – Бизнес хъб Бургас. На събитието присъстваше и самият създател на тази платформа – общински съветник от ГЕРБ. Като конкретната цел на този бизнес хъб, като първа стъпка, беше в Бургас да влязат 50 млади български специалисти, да намерят своята работа в града ни. Като за целта Община Бургас сподели, че техният престой  ще бъде поет от нея, ще бъдат направени съответните срещи с работодатели и най-добрите ще бъдат наети на работа", обясни Христо Панайотов. Той коментира, че година по-късно обстоятелствата са други - така рекламираната интернет платформа не работи.  Интернет адресът, който първоначално е бил представен, не съществува.

"В този ред на мисли при нас възникнаха няколко конкретни въпроса:  Тази инициатива състояла ли се е наистина?  Колко човека са били поканени в Бургас, колко от тях са имали интервюта? Какви разходи са направени по цялото това мероприятие? Ако все пак са дошли някакви хора, колко от тях са били наети на работа? И резонният въпрос - Защо не функционира съответната платформа, при условия, че  като втора стъпка беше заявено желанието, след като бъдат наети  50 млади специалисти, те да са отворени към света?! Коментираше се вариант за 100 чуждестранни специалисти като втори етап. Как точно ще ги привлечем, при условие, че сайтът не работи?!", подчерта Панайотов.

"Големи фанфари се вдигнаха и за логистичния хъб. Посочено бе, че проектът ще започне с изграждането на павилион, който ще бъде разположен на пристанище Бургас, на площ от 200 кв. м., ще бъдат открити много работни места и т.н. Това е от 5 май 2016 г. Година и половина след това – същата новина. Към момента обаче няма нищо", коментира Николай Тишев.

Той даде пример с други Общини, където подобни проекти са реализирани, като откриването на логичен хъб за електронна търговия на селскостопански продукти с Китай в Пловдив; в град Белослав (обл. Варна) предстои да бъде изграден завод за 40 млн. евро; открит е нов завод за електрически кабели край Димитровград, където работят над 800 души, като се очаква те да се увеличават.

"Това го определяме като голям проблем за Бургас – вместо да привличаме бизнеса насам, той бяга от нашия град. Явно другите общини са по-гъвкави и по-отворени към него, за да ги предпочита", заключи Тишев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега