Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСП-Бургас: Категорично сме против поскъпването на билета в градския транспорт

БСП-Бургас: Категорично сме против поскъпването на билета в градския транспорт

Съветниците от групата на БСП ще гласуват „против” докладната записка за увеличение на цената на билетите на общинската сесия утре.

"Категорично заявяваме, че сме против всякакво увеличение,докато не се преработи тази транспортна схема. Тя е заменена от схема, която 30г. беше използвана и беше удобна за гражданите". Това заяви общинскиятпредседател на БСП-Бургас Живко Господинов по повод докладната записка заувеличение на цената на билетите за еднократно пътуване по градските имеждуселищните линии, както и на цената на абонаментните карти, на съвместнапресконференцията с общинските съветници от БСП в местния парламент ЕвгенийМосинов, Бенчо Бенчев и Кирил Петков.

"Още откакто беше приета новата транспортна схема, приразговори с жители на Бургас, които ежедневно използват автобусния транспорт,никой от тях не сподели, че тази нова схема е удобна за него. Даже напротив – вконкретика обясниха защо не е  удачна тяи какви затруднения им създава. Като започнем от това, че трябва да вървятоколо 15 мин. до спирката, от която трябва да хванат  съответния автобус, до това, че трябва данаправят прекачвания, за да стигнат желаната дестинация. На фона на всичкотова, сега предстои увеличение на билета, което не е удачно за хората. Не знамкакъв ефект се гони", коментира Господинов.

Той смята, че ако ефектът е да се подобри финансовотосъстояние на общинското предприятие, това не е ефикасна мярка, напротив – ощепо-голяма част от хората, които  досегаизползваха тази услуга, ще бъдат принудени да се откажат от нея порадиикономически причини.

"Отчитаме повишаване на качеството на обслужването иподмяната на автопарка. Това води и до по-големи разходи. Възниква обачевъпросът: Кой трябва да поеме тези разходи? Ние не считаме, че увеличението наразходната част на дружеството трябва да бъде поета изцяло от потребителите науслугата – бургаските граждани. Считаме, че не беше използвана възможността дасе намери резерв за това увеличение", заяви от своя страна Евгений Мосинов.

Той посочи, че дружеството поддържа линии, които са губещи,не само заради километрите които изминават някои автобуси, но и заради слабатанатовареност, например дублирането на места на автобусния с тролейбусниятранспорт.

Съветниците от групата на БСП ще гласуват „против”докладната записка за увеличение на цената на билетите на общинската сесияутре.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега