Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бебе с шест пръста на всеки крайник оперирано успешно в Бургас

Бебе с шест пръста на всеки крайник оперирано успешно в Бургас

Многопръстието не е козметичен проблем, тъй като допълнителните пръсти създават функционални затруднения.

Бебе с шест пръстана всеки крайник бе успешно оперирано в Бургас. Интервенцията бе осъществена в университетска болница "Дева Мария", благодарение на методичния ръководител на Клиниката по ортопедия- акад. проф. д-р Борислав Владимиров.

Състоянието, известно като полидактилия, е изключително рядко илечението му е само оперативно. В случая пациентът е двумесечнобебе, което има допълнителен пръст на всеки от крайниците. Случаят е сложен,защото три от допълнителните пръстчета са с оформени стави.  Първоначално проф д-р Владимиров извърши операция на двете ръчички. След тригодишна възраст ще бъдат оперирани и крачетата на детето.

"Многопръстието нее козметичен проблем, тъй като допълнителните пръсти създават функционалнизатруднения. Стандарт е пръстчетата на ръчичките да се отстраняват възможнонай-бързо, а на крачетата да се изчаква тригодишна възраст, за да се проследиразвитието на костите.“ обяснява светилото в ортопедията акад.  проф. д-р Владимиров. 

"Предполагам, че е шокиращо за всеки родителда разбере, че бебчето му има повече пръстчета, но днешната медицина с лекотасе справя с проблема. Уверявам родителите, че възстановяването в ранна възрасте изключително бързо и нетравмиращо и не трябва да се колебаят да потърсятспециалист при наличие на проблем", допълва именитият ортопед.

Въпреки чевродените заболявания са рядкост, в университетска болница „Дева Мария“ всепо-често се случва да пристигат деца с такива ортопедични проблеми, тъй като лечебното заведение е едно от малкото в страната, където се извършват подобни интервенции.

В последно време са зачестили случаитена плоскостъпие, което съвременната медицина лекува успешно. Спасението оттежкото плоскостъпие е т.нар. операция на Моска, която се прави единствено вСБАЛ по ортопедия в Горна баня и в бургаската УМБАЛ „Дева Мария”. Оперативнотолечение е препоръчително да се направи преди да се появи болка в краката, акородителите забележат, че детето стъпва с цяло ходило на земята.

Най-добриятпериод за интервенцията е между 10-ата и 12-ата годишнина на детето, защототогава ходилото е все още еластично и може да се коригира.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега