Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Безплатните очни прегледи на МЦ "Оксиком" в Бургаска област стартират днес в село Пещерско

Безплатните очни прегледи на МЦ "Оксиком" в Бургаска област стартират днес в село Пещерско

Турът на офталмолозите от МЦ "Оксиком" започва от Община Айтос.

Днес стартира вторият етап от най-мащабната кампания за безплатни очни прегледи в Бургаска област. Турът на офталмолозите от МЦ "Оксиком" започва от Община Айтос. Днес екип на бургаския медицински център гостува в кметството на село Пещерско.

Още три дати са определени за инициативата този месец. На 12-и септември безплатни прегледи ще се осъществяват в село Тополица, на 14-и - в село Мъглен, а на 26-и септември - в село Карагеоргиево. Тече и подготовка за продължаване на безплатните прегледи и през месец октомври.

Консултациите стартират в 9:00 часа сутринта и ще продължават до обяд, или докато има чакащи пациенти. Прегледите ще са насочени към профилактика на заболявания на предния сегмент - зрение, наличие на роговични заболявания, катаракта. При нужда, пациенти ще бъдат насочвани за допълнителни изследвания.

Припомняме Ви, че кампанията стартира в съставните селища на Община Бургас през месец март. Специалистите на първата частна очна болница в града посетиха 11 населени места и консултираха над 450 души. Поради големия интерес и множеството покани от други населени места, екипът на МЦ “Оксиком” взе решение да рестартира кампанията през месец септември, като обхване цялата Област Бургас.

Медицинските услуги в малките населени места са лукс. В най-добрия случай, селата разполагат с един общопрактикуващ лекар, нерядко “гостуващ” в населеното място един или няколко пъти в месеца. Достъп до специалисти обаче жителите рядко имат.

„Следвайки социално-отговорната политика на МЦ „Оксиком“, искаме да дадем възможност и да спестим средства и време на най-възрастните за посещение на здравно заведение“, коментира д-р Малина Топчийска.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега