Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Безсънието убива мозъчни клетки?

Безсънието убива мозъчни клетки?

Американски учени провели изследване, при което държали в будно състояние лабораторни мишки, за да изследват какви последици има нередовният сън върху здравето, предава BBC. Оказало се, че дългите безсънни нощи водят до смъртта на около 25% от определен вид клетки, които съставят част от мозъчния свол. Предстои изследване дали същия ефект се наблюдава и при хората.

Американскиучени провели изследване, при което държали в будно състояние лабораторнимишки, за да изследват какви последици има нередовният сън върху здравето,предава BBC. Оказало се, че дългитебезсънни нощи водят до смъртта на около 25% от определен вид клетки, коитосъставят част от мозъчния свол. Предстои изследване дали същия ефект сенаблюдава и при хората.

Вмодерния динамичен свят, голяма част от хората забравят за важността надостатъчния здрав сън. Дългите часове в офиса, нощните смени и стресът съссигурност ни се отразяват. Екип от учени от Медицинския университе вПенсилвания, САЩ, решили да открият дали зад умората, причинена от безсъннието,не се крие и по-сериозен проблем.

ПредBBC проф. Сигрин Вейзиобясни, че вече има доказателства, че безсънието причинява необратими травмивърху човешкия мозък. Резултатите при лабораторните мишки сочат, че в по-сложноустроеният човешки мозък може би се крият и по-сериозни последици от липсата насън.

Еднаот целите на изследването е не просто превенцията, но и лечението на ефектитеот недостатъчния сън. Ако се открие точно как вредят безсънните часове, учените са оптимистично настроени, че ще бъде открит и препарат, който да защитава организма от вредите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега