Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Биометрични данни на милиони хора изтекли в мрежата

Биометрични данни на милиони хора изтекли в мрежата

Сериозният пробив е открит от израелските експерти по сигурността Ноам Ротем и Ран Локар.

Около един милион незащитени и некриптирани пръстови отпечатъци и други биометрични данни бяха открити в мрежата, предава БНТ. Данните са от системата „Биостар 2” на корейската фирма за сигурност „Suprema”, която се смята за водеща в Европа на пазара за биометрични системи за достъп.

За теча в системата за сигурност сигнализираха първо британският „Гардиън” и израелският портал „Calacalist”. Сериозният пробив е открит от израелските експерти по сигурността Ноам Ротем и Ран Локар. Уязвимостта може да доведе до установяване на пълен контрол върху акаунтите в системата, твърди Ротем.

Двамата изследователи са получили достъп до повече от 27,8 милиона записа и 23 гигабайта данни, включително за лицево разпознаване, пръстови отпечатъци, незашифровани потребителски имена и пароли, протоколи за достъп. Освен това данните във фирмените акаунти могат да бъдат възпроизведени и манипулирани. Изследователите били изумени от факта, че биометричните данни в системата най-често са съхранявани без криптиране.

Вместо да бъдат криптирани пръстовите отпечатъци, за да не могат да бъдат възстановени, те са запазили действителните пръстови отпечатъци, които могат да бъдат копирани и използвани за нечисти цели, споделят експертите. Ротем и Локар са били изненадани от това, как клиентите на „Suprema” са подсигурили акаунтите си. Някои от тях са били със „смехотворно” прости пароли като „Password” или „abcd1234”.

В случай на заплаха, клиентите щели да бъдат информирани. Пробивът в сигурността междувременно е бил преодолян.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега