Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Близо 100 души измамени от бургазлия, представящ се за жена в социалните мрежи

Близо 100 души измамени от бургазлия, представящ се за жена в социалните мрежи

Районна прокуратура – Бургас задържа за 72 часа Милен С. (на 38 год. от гр. Бургас). Той е обвинен за това, че в периода 01.12.2016 г. до 06.06.2017 г. включително, в гр.Бургас, при условията на продължавано престъпление, при което са извършени четири деяния, които осъществяват поотделно състав на едно и също престъпление и са извършени през непродължителен период от време, при една и съща обстановка и при еднородност на вината.

Районнапрокуратура – Бургас задържа за 72 часа Милен С. (на 38 год. от гр. Бургас).Той е обвинен за това, че в периода 01.12.2016 г. до 06.06.2017 г. включително,в гр.Бургас, при условията на продължавано престъпление, при което са извършеничетири деяния, които осъществяват поотделно състав на едно и също престъплениеи са извършени през непродължителен период от време, при една и съща обстановкаи при еднородност на вината.

С цел да набави за себе си имотна облага,представяйки се за лица от женски пол с профилно име „Мария Василева“ всоциална мрежа, посредством интернет приложението за комуникация „месинджър“,възбудил заблуждение у различни лица, че се намира в Република Гърция, къдетоживее и работи с майка си, желае да се прибере в Република България, но неразполага с парични средства за закупуване на билет, както и че телефонниятапарат бил повреден и не разполага с парични средства за ремонта му,мотивирайки ги по този начин да извършат парични преводи по банкова сметка, скоето им причинил вреда в общ размер на 1 282 лв. – престъпление по чл.209, ал. 1, вр.чл. 26, ал. 1 от НК.

Подробностипо случая пред медиите разкриха днес Административният ръководител наАпелативна прокуратура – Бургас Любомир Петров, Заместник административниятръководител на Апелативна прокуратура – Бургас  Йовита Григорова иДиректорът на ОД на МВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Петров съобщи, че повдигнатото обвинение на Мартин С. е работно. Съществуват доказателства,че обвиняемият извършва измами по-горепосочената схема още от 2014 г. Петров добави, че към този момент съществуват данни за около 100 души, които сабили измамени от обвиняемия през последните повече от 2 години, а общата сума,от която той се е облагодетелствал е минимум 40 000 лв.

Петров каза още, че вече е направено искане за разкриване на банковата тайнаспрямо обвиняемия, тъй като е много вероятно той да има и други сметки вразлични банки. Работи се и по въпроса, че възможни измами са били извършени отобвиняемия, но по друга схема. Старшикомисар Калоянов съобщи, че 95 % от измамените са мъже, а сумите които те саизпращали в банковата сметка на обвиняемия са между 10 Евро и 250 Евро. Подумите му измамите са извършени по идентичен начин – обвиняемият е създал свойпрофил в сайт за запознанства, в който се цели постигането на кореспонденциямежду мъже и жени. Използвал е профилна снимка на красиво момиче и така епривличал пострадалите.

По-късно дискусията между тях се прехвърляла в социалнамрежа, където реално била извършена заблудата. Профилите били на името на„Мария Василева“, както се е казвала и бабата на обвиняемия, тя е била ититуляр на банковата сметка, като по този начин пострадалите били убеждавани,че действително изпращат пари на жена с това име.ПрокурорПетров и старши комисар Калоянов призоваха гражданите да не се предоверяват наблаготворителни кампании, провеждани от частни лица, които имат за цел дазлоупотребят с вроденото чувство за състрадателност на българина, а дасигнализират органите на МВР и Прокуратурата, които много лесно могат да проверятдали става дума за измама или не.

И двамата се обединиха около становището, чеизмамите по интернет пространството значително нарастват през последните годинии обществото трябва да бъде все по-бдително към попадането в такива.Районнапрокуратура – Бургас е внесла в съда искане за определяне на постоянна мярка занеотклонение „задържане под стража“ спрямо Милен С., като районен съд – Бургасе насрочил заседанието си за 17.11.2017 г. от 15:00 часа.   

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега