Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Близо 38 700 заети кандидатстваха за ваучери за повишаване на квалификацията

Близо 38 700 заети кандидатстваха за ваучери за повишаване на квалификацията

Близо 69% от всички тях (общо 21 093 кандидати) са подали заявления по електронен път.

Само месец и половина след старта на проект "Ваучери за заети лица", 38 683 души са подали заявления за включване в обучения за повишаване на професионалната си квалификация и за придобиване на ключови компетенции, посочват от Агенция по заетостта.

Близо 69% от всички тях (общо 21 093 кандидати) са подали заявления по електронен път. Първите кандидати вече са получили своите ваучери за включване в курсове в зависимост от своето желание.

От АЗ припомнят, че 15% от стойността на обучението по проекта се съфинансира от страна на заетите лица, като на доставчиците на обучения се изплащат останалите 85% от номиналната стойност на ваучер. При желание по време на проекта лицата могат да се включат последователно в курс за професионална квалификация и ключова компетентност и обратното. Лицата не могат да се обучават едновременно в курс за професионално обучение и ключова компетентност.

Проектът се съфинансира от  Европейския социален фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020. Очакванията са, че с планираните средства по проекта 54 хиляди заети лица ще могат да повишат своята квалификация. АЗ ще преустанови приема на заявления при достигане на определения финансов ресурс по проекта.

Заетите лица, които желаят да получат ваучер, могат да подадат своето заявление лично на хартиен носител във всички бюра по труда или по електронен път на страницата на Агенцията по заетостта.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега