Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Блокират лекарства за кръвно и сърце заради опасна съставка

Блокират лекарства за кръвно и сърце заради опасна съставка

Европейската агенция по лекарствата спира в цяла Европа лекарства заради субстанция, която може да бъде класифицирана като вероятен канцероген. Това съобщи българската Изпълнителна агенция по лекарствата, която блокира медикаментите и на българския пазар.

Европейската агенция по лекарствата спира в цяла Европа лекарства заради субстанция, която може да бъде класифицирана като вероятен канцероген. Това съобщи българската Изпълнителна агенция по лекарствата, която блокира медикаментите и на българския пазар.

Става дума за активното вещество валсартан, произведено от Zhejiang Huahai Pharmaceuticals в Chuannan, Duqiao, Linhai, Китай.Валсартан е ангиотензин-II-рецептор антагонист, използван за лечение на артериална хипертония, скорошен миокарден инфаркт и сърдечна недостатъчност, поясниха от Агенцията по лекарствата. Той се предлага на фармацевтичния пазар самостоятелно или в комбинация с други активни вещества.

На българския фармацевтичен пазар има много други терапевтични алтернативи, съдържащи ангиотензин-II-рецепторни антагонисти, съобщи още Изпълнителната агенция по лекарствата.Европейската агенция по лекарствата и националните компетентни органи  работят съвместно с производителя на активната субстанция, за да се преодолее настоящата ситуация.

Примесът N-нитрозодиметиламин (NDMA) се класифицира като вероятен канцероген. Проучването от страна на Zhejiang Huahai показва, че наличието на NDMA е свързано с промени в производствения процес, въведени през 2012 г. Това не е свързано с установени нарушения при спазването на правилата за добра производствена практика и не е известно други активни вещества от тази компания да са засегнати.

Zhejiang Huahai е докладвала за тези примеси на производителите на крайните лекарствени продукти в Европейския съюз, които използват активното вещество валсартан, за да произвеждат лекарствени продукти с валсартан, които от своя страна са съобщили за това на регулаторните органи в ЕС, става ясно от съобщението на Агенцията по лекарствата.

Европейската агенция по лекарствата и местните органи проучват степента на замърсяване на лекарствата с вероятния канцероген и възможното им въздействие върху пациентите, които ги приемат.Допълнителна информация за това проучване ще бъде направена публично достояние, веднага след като бъде на разположение, информират лекарствените организации.

Пълният списък със забранените лекарства може да видите ТУК!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега