Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: Няма да се разделя с Цветанов

Борисов: Няма да се разделя с Цветанов

Няма да се разделя с Цветан Цветанов, категорично. Вярвам му и той като всеки човек допуска грешки. Това каза пред "Нова телевизия" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Няма да се разделя с Цветан Цветанов, категорично. Вярвам му и той като всеки човек допуска грешки. Това каза пред "Нова телевизия" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"ГЕРБ е в отлична кондиция и това, че двама депутати са напуснали не е проблем. Мисля, че от 97 депутати двама са около 2%. Това не ме тревожи. В рамките на този парламент тяхното напускане няма никакво значение. И 10, и 15, и 20 да напуснат – не ме интересува, ще дойдат другите избори и пак ще ги победим", каза Борисов. Той уточни, че по никакъв начин в партията не са контролирали никого, "компромати излизат само срещу нас, срещу никой друг", подчерта бившият премиер.

На въпрос не е ли проблем, че кадруването в партията е оставено в ръцете на Цветанов, Борисов каза, че лично той четири години се е занимавал да строи магистрали.Лидерът на ГЕРБ съобщи, че днес ще се срещне с парламентарната група в 14.00 часа и ще ги помоли, ако на някой му е омръзнало, ако някой ги е контролирал, да си подадат оставките, да станат независими. "Ако никой не напусне и продължава да има нещо, което не им харесва, ще ги смятам за подкупни", заяви Борисов.

"С Касим Дал не съм се виждал доста време", каза Борисов в отговор на твърденията, че по време на управлението на ГЕРБ са били "заедно" с ДПС. "С тях не е имало каквато и да е уговорка за съвместно управление. Вече 7 месеца ДПС и Ахмед Доган правят неимоверни усилия да извадят депутати от ГЕРБ. Важният човек в държавата се казва Ахмед Доган, всички останали са негови функции", отвърна Борисов на въпрос за срещите му с Делян Пеевски. "Една от целите на тези хора е да губим времето си с такива приказки", опита да отклони въпроса Борисов и призна, че темата не му е приятна.

"По онова време, за да минават предложения със сигурност е имало разговори на различни нива, за да се случват – и с ДПС, и с БСП, и с "Атака", и с РЗС", уточни Борисов.Дали ще бъдат променени ръководствата на структурите ще стане ясно през месец февруари на конференцията. "Цветанов е направил много за ГЕРБ, прави и докато не минат съдебните процеси няма да коментирам", заяви още веднъж Борисов. "Дали ще има вътрешни избори, дали по-голяма отговорност ще понесат местните организации, дали с промените в изборната комисия ще разделя отделните отговорници - чисто партийно ние ще си направим необходимите изводи. Нов председател може да има, защо не", каза още лидерът на партията. Борисов отхвърли каквито и да е твърдения, че по време на тяхното управление е бил упражняван натиск.

"Ние никога не сме забърквали интриги, и до ден-днешен с РЗС сме в добри отношения. Сега, когато са напуснали двама депутати от ГЕРБ, аз търся вината в нас", каза Борисов и допълни, че ще направи така че това повече няма да се случи."ГЕРБ е първата политическа сила, спечелила изборите и няма да оставя Сидеров да ме вика да ме разпитват. Ще напусна парламента, но няма да отида. Ще ме вика той мен", заяви Борисов във връзка с неявяването му в комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси, ръководена от лидера на "Атака".

"Ние не сме опозиция в смисъла на думата. ГЕРБ е спечелила и в София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново. Не е естествена средата в момента, хората определят средата", каза Борисов и отново повтори, че ГЕРБ е първата политическа сила.На въпрос с какви пари е бил в Израел, докато в парламента се обсъждат важни закони и не прилича ли тяхното поведение на това на "Атака", лидерът на ГЕРБ каза: "Не е важно това, защото в Израел съм се срещал по покана и с президента Перес, и с премиера Нетаняху, и с българската общност, така че съм уплътнил два дни. Даже и до Божи гроб не отидох, защото не мога да ходя с патериците."

Относно скандалите около наема на партийната централа на ГЕРБ, Борисов запита защо не се направи проверка колко струва киносалонът на "Позитано". Според Борисов тези, които напускат ДКЕВР, напускат по две причини - или заради цената на тока, или ги карат да фалират НЕК. "Лични причини няма", отсече Борисов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега