Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов и Ципрас подписаха декларация за железопътната връзка "Солун - Бургас - Русе"

Борисов и Ципрас подписаха декларация за железопътната връзка "Солун - Бургас - Русе"

До средата на декември месец ще бъде подготвено и Междуправителствено рамково споразумение за развитието на железопътната връзка.

Министър-председателят БойкоБорисов и гръцкият премиер Алексис Ципрас подписаха в „Евксиноград“ съвместнадекларация за развитието на железопътната връзка „Солун – Кавала -Александруполис – Бургас – Варна - Русе“. Документът предвижда създаването насъвместна проектна компания, която да работи по реализация на следващата фазана проекта. До средата на декември месец ще бъде подготвено иМеждуправителствено рамково споразумение за развитието на железопътната връзка.

Началото на проекта бешепоставено с Меморандум за разбирателство, който беше подписан от министрите натранспорта на България и Гърция в гр. Кавала през септември 2017 г., по времена официално посещение на правителствена делегация от България, ръководена отпремиера Борисов. Проектът е от голямостратегическо и икономическо значение, посочват от пресцентъра на МС.

Цели развиването на устойчива двойнажелезопътна ос, електрифициран железопътен коридор с модерна ERTMS система зауправление на железопътния трафик, свързващ българските и гръцките пристанища.Изграждането на железопътната линия е част от по-големия проект за мултимодаленкоридор за товарни превози, свързващ Егейско и Черно море „Sea2Sea”.

В съвместната декларация,подписана днес, се предвижда също така възможността да бъде разгледаноразширяването на обхвата на Меморандума за разбирателство чрез увеличаване наинтермодалността на проекта, включително по-нататъшното развитие на шосейнатавръзка от Александруполис до Бургас. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега