Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов свиква среща с Горанов и КФН по темата "Олимпик"

Борисов свиква среща с Горанов и КФН по темата "Олимпик"

Премиерът обеща Търговският регистър да заработи в сряда.

"Ще положим всички усилия да помогнем, до колкото ни позволява закона, на клиентите на кипърската застрахователна компания, която е в ликвидация". Това каза министър-председателят Бойко Борисов, който посети ремонтни дейности в Стара Загора.

Още утре премиерът ще свика среща с финансовия министър Владислав Горанов и ръководството на Комисията за финансов надзор, за да обсъдят ситуацията и да предложат на българските евродепутати да направят законови предложения в европейското законодателство.

"Така или иначе това би било опасен инцидент – ние ще им помогнем с юристи и с каквото можем доколкото позволява закона. Когато стане нещо, искаме държавата да помогне. Само че държавата е на данъкоплатеца и когато кажем, че държавата трябва да помогне, това означава, че всеки от нас отделяме от данъците си за тази сфера", добави още Бойко Борисов. 

Припомняме Ви, че покритието на общо 197 551-те полици "Гражданска отговорност" с логото на “Олимпик” изтече преди дни. В петък клиенти на компанията протестираха на жълтите павета. Към момента КФН чака информация от надзорния орган по застраховането на Република Кипър относно начините за обезщетяване на засегнатите от фалита на компанията.

По темата за срива на търговския регистър премиерът Борисов заяви, че са положени всички усилия и системата ще работи напълно до сряда. Припомняме Ви, че системата се срина на 9-и август. От началото на настоящата седмица Агенцията по вписванията стартира поетапно възстановяване на услугите, като първо бяха пуснати справките.

"Виждате има държави, където изборите им пробиха с кибератаки. Тук за всяко нещо се вдига огромна олелия. Да, не е приятно, но пък всички работят активно, за да обезопасим системата", каза още министър-председателят.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега