Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов с почетен девети дан по таекуондо

Борисов с почетен девети дан по таекуондо

Днес приключва тридневното посещение на премиера Бойко Борисов в Кореа.

Днес приключва тридневното посещение на премиера Бойко Борисов в Кореа. Наред със срещите и разговорите на  политическо ниво, министър-председателят посети и Световната централа по таекуондо в Сеул KUKKIWON.

Той облече традиционния екип за олимпийското бойно изкуство, за да се включи в демонстрация, след което бе удостоен с почетния девети дан по таекуондо.

„Принципите на таекуондо са интересни - да не се плашиш от силния, но да уважаваш слабия. Да си снизходителен към другите, да си критичен към себе си. Да направиш една крачка назад пред противника, за да му дадеш още малко шанс да обмисли, уменията да се използват за мир“, изтъкна министър-председателят Бойко Борисов. Той отбеляза още, че това е идеология, която е изключително важна за съвременния свят – и за политиците включително. „Но най-вече да не се страхуваш от нищо“, добави българският премиер.

В рамките на посещението си, Борисов проведе срещи с президента на Република Корея Мун Дже-ин и с премиера Ли Нак-йон и посети Центъра за научноизследователска и развойна дейност на „Hyundai Motor Group“.

Премиерът Борисов коментира, че са възможни инвестиции от Република Корея в производството на батерии, акумулатори, в иновации и по отношение на суперкомпютъра, който от догодина ще е в България. „Много добре познават България, останах приятно впечатлен“, изтъкна Бойко Борисов. Той припомни, че след като през 2017 г. премиерът на Република Корея е бил в България, доста се е увеличил стокооборотът между двете държави.

Една от най-големите южнокорейски компании в момента проучва България и още две държави за инвестиция, като тази инвестиция е за над 1,5 милиарда евро. Това  заяви пред български медии в Сеул министърът на икономиката Емил Караниколов, който е част от делегацията в Кореа.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега