Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Британският парламент каза "Не" на сделката за Брекзит

Британският парламент каза "Не" на сделката за Брекзит

В полза на споразумението гласуваха едва 202-ма народни представители.

С 432 гласа против, Британският парламент отхвърли предложената от премиера Тереза Мей сделка за излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз. В полза на споразумението гласуваха едва 202-ма народни представители, съобщават от пресцентъра на Уестминстър. Против приемането на договорените условия гласуваха и 118 консерватори.

Гласуването се случи вчера вечерта, след няколко поредни дни, в които Мей лобира за приемане на сделката. Тя обаче така и не успя да привлече съмишленици. Днес предстои второ гласуване, този път на вот на доверие за премиера и кабинета й, които вчера претърпяха една от най-тежките си загуби. Ако спечели вота на недоверие, Тереза Мей пое ангажимента да се върне в Парламента след седмица с нов план за действие.

Отхвърлянето на споразумението не слага край на Брекзит. Великобритания все пак ще напуснат Евросъюза на 29 март т.г. Не се знае обаче при какви условия и колко ще продължи преходният период. В този ред на мисли времето притиска британските власти да стигнат до някакво споразумение, имайки предвид, че липсата на сделка може да означава сериозни проблеми за бизнеса и тежка икономическа криза за страната.

Реакциите от страна на Европа бяха напълно очаквани. В неофициални изявления в социалните мрежи евролидери от институциите на Съюза коментираха, че е време британският парламент да вземе решение какво иска, след като "месеци наред слушаме какво НЕ иска". Европа призова Великобритания да действа експедитивно, за да бъде преходът възможно най-безболезнен за всички.

Междувременно, по времето на вота и след него в Лондон се състояха две мирни демонстрации - едната срещу, а другата - в подкрепа на Брекзит. По британски сдържани, двете тълпи не влязоха в конфронтация. Рехава полицейска охрана се грижеше да не създават препятствия за нормалния автомобилен и пешеходен трафик в района на Парламента.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега