Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургазлии се потапят в древната култура на Армения тази събота

Бургазлии се потапят в древната култура на Армения тази събота

Тази събота, 10 август, бургазлии и гости на града ще се потопят в древната култура на Армения. Мястото е вече добре познато - пред Пантеона в Морската градина, а събитието е част от тазгодишния летен фестивал "Заедно в Бургас".

Тази събота, 10 август, бургазлии и гости на града ще се потопят в древната култура на Армения. Мястото е вече добре познато - пред Пантеона в Морската градина, а събитието е част от тазгодишния летен фестивал "Заедно в Бургас".

Вечерта на Армения ще започне с изпълнения на Бургаския духов оркестър от 18.00 часа. На този музикален фон гостите ще могат да разгледат интересни музейни експонати и реликви от Армения, сред които древни ръкописи на Библията и монашески кръстове.Фотоизложба ще покаже изявените личности на Армения, познати в цял свят - пълководци, учени, хора на изкуството. Децата ще имат възможността да се включат в работилница, в която да запознаят с арменските символи и азбука.

На пана ще бъдат изложени арменските празници, църковния календар и хуморески на популярното Радио "Ереван".Богата фолклорна програма ще зарадва бургазлии от 19.00 часа с участието на Арменски танцов състав "Урарту" - град Комотини, Гърция, танцов състав "Нърени", оркестър "Еребуни" от Пловдив и бургаски самодейни състави и изпълнители.Половин час по-късно ще започнат кулинарните демонстрации, а началото на дегустациите на традиционни арменски ястия ще бъде от 20.00 часа.

Вкусните хоровац (свинско месо и зеленчуци на големи шишове), кебап (кайма на шиш), лаваш (дълъг и тънък хляб), Ишле кюфта (тесто от булгур с плънка от телешко, гъби, масло), долма (сърми с лозови листа, с чушки, патладжан и камби), бут с печени ябълки, пълнени с орехи и канела, баклава (с орехи и канела и с орехи и фурми) ще приготви участничката в миналогодишния кулинарен формат "Hell's kitchen" - бургазлийката Ерика Капанцян.Събитието се организира от Община Бургас със съдействието на местно поделение на арменска апостолическа православна църква "Сурп хач".

До момента новия летен фестивал "Заедно в Бургас" направи съпричастни жителите и гостите на морския град с традициите в кулинарията и културата на Корея, Русия, Италия и България.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега