Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаската "Queen Mary" с квота за Олимпийските игри в Париж през 2024

Бургаската "Queen Mary" с квота за Олимпийските игри в Париж през 2024

Успех, Мери!

Олимпийските игри в Париж през 2024 година ще включват четири нови спорта - брейкинг, скейтбординг, спортно катерене и сърф. Целта на Международния олимпийски комитет е да привлече повече млада аудитория, да осъвремени Олимпиадата и да я приближи към съвременната градска култура.

Бургас ще има своя шанс за триумф, тъй като брейк звездата от крайморския град Мари Славова - Queen Mary спечели квота. Тя постигна този невероятен успех след като участва в Световни Улични Игри 2019 /The World Urban Games/, предават от пресцентъра на Общината.

Състезанието е ново поколение Международни Спортни Игри организирани от GAISF, признат организатор от Световен Олимпийски Комитет. Встъпителното издание на World Urban Games/WUG/ се проведе в Будапеща от 13 до 15 Септември 2019.

Шест различни спорта бяха излъчени, включително нетрадиционни и очертаващи се  да бъдат част от Олимпийски събития като 3x3 баскетбол и BMX фрийстайл (и двете част от програмата за Токио 2020) и Брейкинг  (временно включен в програмата за Париж 2024).

Брейкинг състезанието излъчи 16-те топ атлети в света сред мъже и жени. Всеки един от състезателите е спечелил квота да се състезава от предишни събития.

Queen Mary е била единственият участник от България. Брейк денс звездата се  квалифицира за участие в Будапеща, след като зае 8 място в Нанджинг, Китай през юни тази година. Като дългогодишен състезател и име в сферата на брейка, Мари е била  поканена като гост участник за състезанието в Нанджинг, директно от организаторите на събитието и пътните ми разноски бяха поети от тях. По този начин домакините са си осигурили топ ниво участници на събитието, тъй като тепърва състезанията от професионалната лига започват работа с федерации.

В Будапеща Славова е заела 6-то място в света, нареждайки се след Япония, Америка, Франция и Украйна, от които първите три са водещи в брейкинг средите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега