Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаските ученици влизат в ремонтирани и приветливи училища

Бургаските ученици влизат в ремонтирани и приветливи училища

Учебните заведения в Бургас са 82 – 48 училища и 34 детски градини. През последните 4-5 години, със свои и привлечени средства по различни програми, Община Бургас успя да ремонтира повечето от тях.

Учебните заведения в Бургас са 82 – 48 училища и 34 детски градини. През  последните 4-5 години, със свои и привлечени средства по различни програми, Община Бургас успя да ремонтира повечето от тях.

“За малкото учебни заведения, които ни остава да обновим, също сме осигурили финансиране от различни източници. Убеден съм, че до 2014 година ще имаме на 100 процента реновирана образователна инфраструктура, което ще сме постигнали за един 7-годишен цикъл”, заяви кметът Димитър Николов.

И това лято в редица бургаски училища протекоха сериозни ремонти. За първи път след откриването на Професионалната гимназия по транспорт през 1968 г., фасадата й е топлоизолирана и пребоядисана с 85 000 общински лева. В ОУ „Георги Бенковски“ е монтирана нова дограма и топлоизолация, обновени са санитарните възли. Това е извършено с 228 259 лв. от Община Бургас и 165 376 от Фонд Енергийна Ефективност. 

В Професионалната гимназия по туризъм са ремонтирани санитарните възли, ремонтирани и преоборудвани са кабинетите по производствена практика. Обновяване на санитарните възли претърпяха още СОУ „Добри Чинтулов“, СОУ „Константин Петканов“ и СОУ „Константин Преславски“. В СОУ „Христо Ботев“ /м.с. Черно море/ тече ремонт на покрива, който ще продължи и след 15 септември, но няма да попречи на учебните занятия.

В кварталното училище на Долно Езерово довършват реновиране на фасадата, физкултурния салон и тоалетните, със средства, дарени от “Лукойл Нефтохим Бургас”. За училището в село Рудник се прави нова ограда. ПГЕЕ „Константин Фотинов“ спечели проект за нова спортна площадка – тя ще разполага с футболно игрище с изкуствена настилка, игрища за волейбол и баскетбол с меки настилки, лекоатлетическа писта, трибуна за зрители, ново осветление, електронни табла.

В ОУ „Васил Априлов“ с проект по програма „Америка за България“ се прави основен ремонт на третия етаж. Стаите там ще имат антибактериално покритие, нови настилки и осветление. Кабинетите ще бъдат снабдени с мултимедии, лаптопи, интерактивни дъски. Със средства по същата програма се ремонтира и ОУ „Пейо Яворов“.

За успешното си представяне на държавните зрелостни изпити Математическата гимназия получи награда от Община Бургас - модерна лаборатория по физика, химия и биология. На матурите отлично се представи и Английската гимназия, където ще бъде изграден и оборудван нов IT сертификационен център.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега