Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски апелативен съд ще гледа дело срещу кмета на Ямбол

Бургаски апелативен съд ще гледа дело срещу кмета на Ямбол

Апелативен съд – Бургас ще разгледа дело, по което е подсъдим кметът на Община Ямбол – Георги Иванов Славов. Утре сутринта делото ще се върне в Бургас, след като Върховният касационен съд постанови преразглеждане от друг състав.

Апелативен съд – Бургас ще разгледа дело, по което е подсъдим кметът на ОбщинаЯмбол – Георги Иванов Славов. Утре сутринта делото ще се върне в Бургас, следкато Върховният касационен съд постанови преразглеждане от друг състав.

С този съдебен акт Кметът на Община Ямбол Славов епризнат за виновен в това, че през месец септември 2008 г. – месец март 2010 г.в гр. Ямбол, в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебноположение – Кмет на Община Ямбол, с цел да набави облага за ямболска фирма, вразмер на 2 024 203. 51 лева, е нарушил служебните си задължение и превишилвластта и правата си по чл. 15, ал. 1 от ЗОП, чл. 39, ал. 1, т. 3 от ЗОП, чл.41, ал. 2 от ЗОП и чл. 22 от ЗОБ, като от деянието са настъпили значителнивредни последици за Община Ямбол и общинския бюджет в размер на 2 024 203. 51лв., и е осъден на лишаване от свобода за срок от три години и осем месеца,както и на „лишаване от право да заема длъжност кмет на община”. Със същатаприсъда Славов е признат за невинен по обвинението за „особено тежък случай“ почл. 282, ал. 3 от НК .

Въззивното решение наАпелативен съд – Бургас е протестирано от Апелативна прокуратура – Бургас и обжалвано от защитниците наподсъдимия пред Върховния касационен съд.

С решение на Върховния касационенсъд решението на въззивния съд се отменя и делото се  връща за ново разглеждане. Касационните съдиинамират, че в мотивите на първоинстанционния съд не са посочени фактите, скоито се установява „както целта да се облагодетелства дружеството, така исъзнаваното ощетяване на общината“.

Посочва се, че въззивниятсъд не е обсъдил всички възражения на адвокатите на подсъдимия. ВКС смята, че енеобходимо да се прецени допускането на „експертиза с включване в състава й навещи лица с теоретични познания и практически опит по дейностите, които еизвършила фирмата – контрагент на община Ямбол.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега