Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски проект във финална битка за престижна награда на NASA

Бургаски проект във финална битка за престижна награда на NASA

Бургаски проект се бори за престижна награда на Агенцията за космически изследвания NASA. Това съобщи за “PoligrafF” ръководителят на проекта д-р Димитър Минчев от БСУ. Бургаските изследователи участват с проекта Robo-Fabric, който е единственият български проект, успял да достигне до полуфиналите на надпреварата.

Бургаски проект себори за престижна награда на Агенцията за космически изследвания NASA. Товасъобщи за “PoligrafF” ръководителят на проекта д-рДимитър Минчев от БСУ.  Бургаскитеизследователи участват с проекта Robo-Fabric, който е единственият българскипроект, успял да достигне до полуфиналите на надпреварата.

Сега екипа на проекта влиза във финална битка занаградата на NASA. За целта трябва да получи колкото се може повече гласове, зада достигне до ТОП 5 и така да се класира за големия финал на Space AppsChallenge. Можете да подкрепите родните изследователи, като гласувате за технияпроект ТУК.

Robo-Fabric е проект за създаването на робот от пластмасовиотпадъци. Припомняме, че проектът спечели престижната награда на публиката вБургас по време на международното техническо състезание NASA Space AppsChallenge 2015, което се проведе на 11-12 април 2015 г. По този начин той бекласиран да продължи напред към международните финали.  „Фабрика за роботи“ е реалност благодарение на ИТентусиасти, преподаватели и студенти на Бургаски свободен университет (БСУ).

„Проектът  се състоиот няколко устройства: екструдер, с който рециклирахме използвана пластмаса от стариклавиатури и произведохме материал за 3D принтер. С него отпечатахме шаси иколела на роувър, който е базиран на GHI Electronics.NET Gadgeter хардуернимодули и го програмирахме посредством технологиите на Microsoft: платформатаMicrosoft Micro .NET Framework и езика за програмиране C#“, коментира още д-рМинчев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега