Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас посреща Китайската Нова година с филмови прожекции и изложба

Бургас посреща Китайската Нова година с филмови прожекции и изложба

За първи път морският град ще бъде домакин на Дните на китайското кино.

Бургас ще посрещне Китайската Нова година с филмови прожекции и изложба. За първи път морският град ще бъде домакин на Дните на китайското кино, които ще се проведат от 15 до 23 февруари в Културен център "Морско казино".

Пет прожекции ще представят заглавия от разнообразни жанрове, сред които екшън, романтична комедия и драма. Лентите са предоставени със съдействието на Посолството на Китайската народна република у нас. Официалното откриване ще бъде в навечерието на посрещането на годината на Жълтото земно куче - 15 февруари от 18:00 ч. в зала "Петя Дубарова". Специален гост на събитието ще бъде доц. д-р Андроника Мàртонова от Институт за изследване на изкуствата към БАН, която ще изнесе публична лекция, посветена на източноазиатското кино.   

Второто събитие ще представи красотата на китайската природа и култура, събрани в една от най-колоритните фотоизложби - "Зимен Китай". Тя ще гостува в Бургас в периода от 26 февруари до 05 март и е част от проекта на Институт "Конфуций".

Фотоизложбата представя най-северния и студен китайски град - Харбин. Той се намира от двете страни на река Сунхуа и е домакин на най-големите зимни фестивали на ледените и снежни скулптури в света. Фотографиите са дело на Велин и Мария Паскови и са заснети при изключително ниски температури.

Изложбата е част и от кампанията, свързана с избирането на Пекин за домакин на зимните олимпийски игри през 2022г. Целта е до началото на спортното събитие да се разширят класическите представи на света за Китай. Официалното откриване ще протече с богата културна програма и уъркшоп по китайски занаяти и изкуства на 26 февруари от 18:00 ч. в зала 2 на Експоцентър "Флора" - Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега