Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас посреща Китайската нова година с пъстра програма

Бургас посреща Китайската нова година с пъстра програма

Събитията стартират още днес.

На 5 февруари 2019-а  в Китай ще посрещнат традиционната си Нова година, която ще премине под знака на земното прасе. За втора поредна година жители и гости на Бургас ще имат възможността да съпреживеят най-големия китайски празник. Събитията стартират още днес и включват превръщащите се в традиция “Дни на китайското кино”, откриване на две изложби и тематичен уъркшоп.

Официалното откриване на програмата ще се състои тази вечер от 18:00 ч. в зала “Георги Баев” на КЦ “Морско казино”, където ще бъде открита фотоизложбата “Радост за света. Честита Китайска Нова Година”. Фотографиите представят 60 специални моменти от празнуването на Китайската Нова година през петте континента. Като празник на природата, семейството и хармонията ценностите на Китайската Нова година, изразяващи щастие, възторг, приятелство, пpинадлежат не само на китайския, но и на всички народи по света. Това именно е и главната цел на изложбата - да изпрати поздрави и съхрани и предаде щастие, мир и просперитет на всички хора по земята.

Съвместно с изложбата ще бъдат открити и Дните на китайското кино с лекция на специалния гост на събитието - доц. д-р Андроника Мàртонова (сектор “Екранни изкуства” на Института за изследване на изкуствата при БАН). Публичната лекция, посветена на източноазиатското кино, ще бъде последвана от първата от 5-те кино прожекции в програмата. Лентите отново ще представят разнообразни жанрове, като този път ще включват и две заглавия за най-малките. Прожекциите ще продължат до 11 февруари включително.

Втората изложба, предвидена в празничната програма, ще представи неповторимия талант на бургаските деца, участници в конкурса за детска рисунка “Мечти за Европа и Китай”, в който Община Бургас получи покана за участие през лятото на миналата година. Над 240 деца изпратиха своите рисунки, като всяка от тях беше изпратена дигитално до Китай за включване в съвместната изложба на китайски и бургаски деца. Изложбата ще бъде открита на 09 февруари (събота), от 10:30ч., във фоайето на Младежки културен център - Бургас. Специални изненади очакват всеки посетител, сред които културна програма, тематичен уъркшоп по китайски занаяти и анимационна кино-прожекция.

Събитията се организират с любезната подкрепа на Посолството на Китайската народна република у нас, Китайски Културен Център - София и Институт “Конфуций” при Великотърновски университет “Св. Св. Кирил и Методий” и ще протекат при вход свободен.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега