Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас се превръща в столица на фолклорното изкуство

Бургас се превръща в столица на фолклорното изкуство

Бургас се превръща в интернационална столица на фолклорното изкуство, бит и култура през август. Едно от най-емоционалите и дългоочаквани събития за лятото стартира в дните от 19-ти до 23-ти август.

Бургас се превръща в интернационална столица нафолклорното изкуство, бит и култура през август.Едно от най-емоционалите и дългоочаквани събития залятото стартира в дните от19-ти до 23-ти август.

Тогава стотици бургазлии и гости на града ще се докоснат до автентичнитетанци, музика и традиции на 14 държави, сред които Индонезия,Египет, Татарстан, Италия, Босна и Херцеговина, Грузия, Гърция, Полша,Словакия, Сърбия, Турция, Хърватия, Черна гора и разбира се  България.  

Над 70състава са заявили желание за участие в Международния фоклорен фестивал през 2013 г. Подборът гарантира зрелищенспектакъл за бургаската публика. И тази година фестивалната програма е изключителноатрактивна и  включва: дефилета по улицитена града, официални срещи с ръководството на Община Бургас, официално откриванена фестивала, концерти в Летен театър – Бургас и региона, концерти на откритиестради, галаконцерт на участниците, посещение на действащи фестивали иизложби, музеи, забележителности в региона, базар на народното творчество,демонстрации на народни занаяти, фото и видеозаснемане на фестивалните прояви. 

"Желанието и усилията наОбщина Бургас са насочени не само към съхранение на най-стария фолклорен фестивалв България, но и към неговото развитие и популяризиране като част от културнотонаследство на страната ни", каза кметът Димитър Николов. 

Международниятфолклорен фестивал под надслов: “Да съхраним завещаното от дедите ни и гопредадем на децата си!” е основан през1965 година и в своето дългогодишно съществуване е извоювал авторитет и признание за Бургас, представяйкибогатството и колорита на народите по света.            

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега