Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас с приз за Екообщина на 2017-а в категорията "Устойчива мобилност"

Бургас с приз за Екообщина на 2017-а в категорията "Устойчива мобилност"

Наградата бе присъдена на морската община за проектите "Интегриран градски транспорт" и "Интегриран модел за управление и контрол на обществения транспорт".

Бургас грабна приза за Екообщина на 2017-а година в категорията "Устойчива мобилност". Наградата бе присъдена на морската община за проектите "Интегриран градски транспорт" и "Интегриран модел за управление и контрол на обществения транспорт". Наградата бе получена от зам.-кмета Йорданка Ананиева, която взе участие в провелата се в столицата церемония по връчване на наградите.

"Проектите за интегриран градски транспорт в големите градове и мерките за енергийна ефективност, изпълнявани от Министерството на регионалното развитие и благоустройството със средства от бюджета и ЕС oказват най-голямо влияние върху подобряване на околната среда, чистотата на въздуха и повишаване качеството на живот". Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, която заедно с посланика на Франция у нас – н.пр. Ерик Льобедел отличи общините лауреати.

Освен Бургас, в категорията "Устойчива мобилност" отличена бе и Община Самоков за изградените 10 км велоалеи и проект за насърчаване използването на електромобили. Призовете за "Енергийна ефективност на сградите" отидоха в общините Смядово и Габрово заради множеството успешни проекти и инициативи за енергийна ефективност.

Конкурсът се провежда за втора поредна година от Посолството на Франция в България, а Министерството на регионалното развитие и благоустройството е един от партньорите на инициативата, допринасяща за повишаването на осведомеността на българските общини по темите, свързани с устойчивия град.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега