Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Българово празнува 141 години свобода

Българово празнува 141 години свобода

БСП – Бургас уважи празника на град Българово.

На днешния 4-ти февруари Българово отбелязва 141 години от Освобождението на село Урум Еникьой /дн. град Българово/. По традиция отбелязването започна в 11.30 часа в църквата “Св. Атанасий” със заупокойна молитва, отслужена от отец Захари Дечев, в памет на убитите православни християни през февруари 1878 г.

По традиция началото бе поставено от 11.30 часа в църквата "Св. Атанасий" със заупокойна молитва, отслужена от отец Захари Дечев, в памет на убитите православни християни през февруари 1878 г. Летопис за кървавите събития, съпътстващи освобождаването на някогашното село Урум Еникьой, бе разказана в двора на храма. Със своя програма в отбелязването на 4 февруари се включиха деца от местното училище, женски хор към читалище "Съгласие 1905", както и родолюбиви граждани от Българово.В 12:30 часа започна церемонията по подлагане на цветя и венци пред паметната плоча и костницата в двора на църквата “Св. Атанасий”.

Честването на годишнината уважиха зам.-кметът на община Бургас - Йорданка Ананиева, областният управител Вълчо Чолаков, кметът на съседната община Камено - Жельо Вардунски, народният представител от ПГ на „БСП за България” Николай Тишев, председателят на ОбС на БСП-Бургас Живко Господинов и общинският съветник Чанко Мирчев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега