Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Василева: В момента няма спрени пари, но очакваме загуби

Василева: В момента няма спрени пари, но очакваме загуби

Загуби ще има, потвърди Василева, но изрази надежда, че те няма да бъдат големи. Забавяния има заради обжалване на процедурите, заради спирането на плащания по ОП „Околна среда”, както и заради неизпълнени процедури от страна на очакващото закриване Министерство на инвестиционното проектиране.

„В момента няма спрени пари поеврофондовете. Преди по-малко от 10 дни финансиранията бяха отблокирани. Това,което в момента правим е да ускорим проектите. Помагаме на общините,съдействаме за обработката на документите, за изплащане на средстватамаксимално бързо.“ Това заяви министърът на околната среда и водите ИвелинаВасилева пред журналисти в Поморие. Тя бе на място,за да инспектира работата по проект "Реконструкция и модернизация напречиствателна станция за отпадни води (ПСОВ)-Поморие и реконструкция ирехабилитация на ВиК мрежа на гр. Поморие".

Загуби ще има, потвърди Василева,но изрази надежда, че те няма да бъдат големи. Забавяния има заради обжалванена процедурите, заради спирането на плащания по ОП „Околна среда”, както и заради неизпълнени процедури от страна наочакващото закриване Министерство на инвестиционното проектиране.

„Всички проекти, които са билигледани от МИП, 39 на брой, са били забавени. Някои нямат разрешение за строеж.А те трябва да бъдат финализирани до края на 2015-а година. Тезиадминистративни абсурди забавиха допълнително нещата за големите проекти“,коментира Василева. Тя подчерта, че министерството не спира да работи върхуразлични мерки за защита на финансиранията пред ЕС.

Що се отнася до Поморийскатапречиствателна станция, кметът Иван Алексиев обясни, че проектите заканализацията и станцията са се забавили със 7 и 9 месеца, заради обжалванетона процедурите по строителния надзор. „Това промени грофиците на строителните работи и в момента се работи с по-интензивни обороти, с удължени смени, за да се спазят сроковете. До края на априлтрябва да приключим“, заяви Алексиев.

Той подчерта, че мащабният проект е изключително важен за Поморие. 14 години след изграждането на пречиствателната станция тя се оказва твърде малка за нуждите на града, който постоянно се разраства.

„Важен е и защото в близките 30-40 години не се знае дали Пом ще може да кандидатства за финансиране на такъв проект. Освен това, в Поморие не е имало през годините толкова мащабниоткрития. Откриваме много неща. Този проект дава възможност даизкараме историята на града на бял свят“, добавиградоначалникът.

Той подчерта, че археологическитеоткрития представляват риск от забавяне на работата, но има създаденаорганизация, която да избегне закъснението.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега