Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Верхофстад: Ще одобрим сделката с Брекзит, след като Великобритания я одобри

Верхофстад: Ще одобрим сделката с Брекзит, след като Великобритания я одобри

"Споразумението отговаря на принципите и ценностите на ЕС".

"Споразумението, което беше договорено в последните дни с правителството на Борис Джонсън, отговаря на принципите и ценностите на ЕС. То съхранява вътрешния пазар и избягва поставянето на граници на остров Ирландия, тъй като проверките ще бъдат осъществявани извън територията на острова и повечето правила на ЕС ще продължат да се прилагат в Северна Ирландия. Това беше много важно, защото не искаме да се стига до създаването на граници в Ирландия. Веднага след изграждането на граници на острова би се завърнало насилието, на което сме ставали свидетели в миналото“. Това коментира евродепутатът Ги Верхофстад, който е координатор на Парламента относно оттеглянето на Великобритания от ЕС в дискусия на живо във Facebook.

Белгиецът обаче настоява, че преди Европейският парламент да даде одобрение на споразумението, то трябва да бъде прието във Великобритания. Той каза:  „Имаме нуждата от одобрението на британския парламент. След като това се случи, Европейският парламент ще разгледа споразумението и ще даде окончателно своето одобрение“.

Въпросът за правата на гражданите на ЕС във Великобритания, които наброяват няколко милиона души, е от важно значение за депутатите. Ги Верхофстад посочи, че все още има проблеми, като британските власти не осигуряват достатъчно съдействие на европейците, които искат да попълнят нужната документация. „Има много хора, които не подават искове, защото нямат информация за тези процедури и те биха могли да бъдат депортирани“.

 „Най-лошото нещо, което може да се случи, е да няма споразумение. Това би било катастрофа - не само за Великобритания, но и за нашите компании и нашите граждани. Надявам се да няма повече удължавания на срока. Много е просто - ако британският парламент даде съгласието си през близките дни или седмици, тогава бихме могли да свършим нашата работа и може би всичко ще бъде направено до 31 октомври“.

„Ако Великобритания отхвърли сегашното споразумение, удължаване би трябвало да бъде дадено само при конкретни обстоятелства“, каза още Верхофстад. „В този случай би трябвало да кажем, че удължаване е възможно, ако има изход от кризата. Това означава, че от британска страна ще трябва да се решат на нещо, например избори или втори референдум. Това, което няма да направим, е да дадем удължаване без цел. Те ще трябва да решат за пътя напред“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега