Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Виртуална среда ще учи децата на правилно поведение при различни инциденти

Виртуална среда ще учи децата на правилно поведение при различни инциденти

Първите, които се докоснаха до софтуерната система, бяха 25 ученици от столичната Национална професионална гимназия по прецизна техника и оптика "М. В. Ломоносов".

Виртуална среда, симулираща различни инциденти, ще учи децата на правилно поведение при възникването им. Разработването на играта е част от дейностите по проект FORETELL, финансиран по Европейска програма "Еразъм+", посочват от пресцентъра на МВР. Първите, които се докоснаха до софтуерната система, бяха 25 ученици от столичната Национална професионална гимназия по прецизна техника и оптика "М. В. Ломоносов".

Служителите на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" демонстрираха пред младежите начините за регистрация, създаването и персонализирането на собствен аватар, специфичните изисквания и съдържанието на виртуалната игра. След това учениците имаха възможност да проверят знанията си за реакция при пожари и наводнения.

Децата получиха автономни димни датчици и научиха повече за ползите от използването им в домашни условия, начините за монтиране и експлоатация на уредите. Според експертите на Главната дирекция димните датчици предупреждават хората за възникването на пожарен инцидент и по този начин им предоставят допълнително време за евакуация и безопасно напускане на горящата сграда.

Инициативата за създаването на виртуална 3D среда, която да симулира пожари и наводнения и да учи децата на правилно поведение при възникването им е на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" и партньори от Гърция, Малта и Италия. Основната цел е повишаване нивото на подготовка на ученици на от 8- до 15-годишна възраст и намаляване на риска в случай на възникване на инциденти.

Идеята е чрез използването на 3D видео симулация те да формират навици за безопасно поведение и правилни действия в случай на пожари и наводнения. В помощ на учителите е създадена и обучителна среда, съдържаща текстови и видео материали, свързани с превенция и действия в случай на инциденти.

Разработени са четири индивидуални сценария с различни нива на трудност. Те акцентират върху конкретни реални опасности и начините за справяне с тях – пожар в дома, наводнение сред природата, евакуация от обществена сграда, горски пожар и др.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега