Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Водачи се отправят на "протестно автошествие срещу цените на горивата"

Водачи се отправят на "протестно автошествие срещу цените на горивата"

Те настояват държавата "да предприеме спешни мерки против вихрещата се спекула с цените на горивата и непрекъснатото ограбване и обедняване на българина".

Водачи от цялата страна се отправят на "протестно автошествие срещу цените на горивата" тази вечер в центъра на столицата. Сборният пункт на демонстрантите е паркинга до БНБ, а началният час - 17:00.

Проявата е организирана от Синдикат "Защита". Те настояват държавата "да предприеме спешни мерки против вихрещата се спекула с цените на горивата и непрекъснатото ограбване и обедняване на българина"

Шествието ще премине по маршрут: Паркинга при БНБ – Министерски съвет – централата на „Лукойл.България“ – Министерски съвет – по Цариградско шосе до колелото на 4-ти км /зала „Арена Армеец“/ и обратно по Цариградско шосе до Министерски съвет.

Според данните на специализираната платформа "Fuelo", днес литър бензин А95 върви средно по 2,25 лева за литър, докато дизелът се търгува на дребно по 2,31 лева за литър. Само през последната една седмица цените са паднали с по 2 стотинки, след като през почти целия месец те се задържаха на ниво 2,27 лева за литър бензин и 2,33 лева за литър дизел.

Организаторите на протеста твърдят, че преди месец и половина цената е била с около 30 стотинки надолу, при положение, че нямало промяна в цената на петрола. Те смятат, че увеличението е необосновано.

В действителност от януари месец насам цената се покачва. В началото на годината бензинът бе паднал до под 2 лева за литър, а дизелът вървеше средно около 2,14 лева за литър. Цената на нафтата се покачи рязко до април месец, когато се стабилизира, докато бензинът поскъпна по-плавно, достигайки настоящите си стойности.

Според графиката на цените, стойностите в началото на летния сезон за приблизително същите, каквито бяха и през лято 2018.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега