Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В АГ-отделението на МБАЛ - Поморие спазиха традициите на Бабинден

В АГ-отделението на МБАЛ - Поморие спазиха традициите на Бабинден

На празника в болницата присъстваха дамите от фолклорна група „Здравец“ и екипът на НЧ „Светлина 1939“.

След Йордановден и Ивановден, Бабинден е третият пореден празник, чийто обичаи са свързани с водата. И докато на 6-ти януари мъжете скачат във водите за ритуалното спасяване на кръста, а на 7-ми къпят имениците за здраве, то традицията на днешния ден повелява да се измиват ръцете на хората, благословени с умението да помагат при раждането на нов живот – майки, баби, акушери и гинеколози.

В Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ – Поморие традицията бе спазена. Кметът Иван Алексиев изпрати на медиците кошница с подаръци, цветя и поздравителен адрес, част от който гласеше: "Не спирайте да помагате и да вдъхвате надежда на своите пациенти, защото това, което за Вас е ежедневие, е сбъдната мечта за стотици родители в страната и града ни. Благодаря Ви от сърце!".

На празника в болницата присъстваха дамите от фолклорна група „Здравец“ и екипът на НЧ „Светлина 1939“. С тяхна помощ, лекари и сестри измиха символично ръцете си, пожелавайки си да израждат още много здрави бебета с лекота.

"Дай Боже все повече млади хора да остават в България и тук да се раждат все повече деца. Усмивките на жените, които са получили адекватни грижи и са си отишли щастливи, са най-голямата радост и награда за нас. За жалост пред всички общински болници стоят редица проблеми, но съм изключително благодарен на общинска администрация и на кмета Иван Алексиев за кампанията, която водят с цел запазване на лечебното заведение в Поморие". Това каза д-р Матей Попов, завеждащ АГ-отделението. Той сподели радостта си и от успешното начало на инициативата „Сърцето на Поморие”.

В края на програмата гостите от група „Здравец” извиха празнично хоро, в което се включи целият екип на отделението.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега