Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Голяма светиня пристигна в Поморие и ще остане 4 дни

Голяма светиня пристигна в Поморие и ще остане 4 дни

За четвърти път стотици миряни ще имат възможността да се докоснат до лика на Божията майка.

Чудотворната икона на "Света Богородица – Достойно есть" пристигна в Помориепо повод 14-то издание на международнияфестивал за православна музика, носещ нейното име. С разрешението на СветияСинод и благословията на Негово Светейшество Български патриарх Неофит,светинята напусна пределите на софийския храм-паметник „Свети АлександърНевски”, за да пропътува пътя до морския град.

За четвърти път стотици мирянище имат възможността да се докоснат до лика на Божията майка.Вярва се, че молитвите пред светинята от Атон помагат на хората за здраве иблагоденствие. 

Иконата ще бъде посрещната в центъра на града, от 17.00 часа днес/07.06.2017 г./ слитийно шествие и молебен, отслужен от Сливенския митрополит Иоаникий.„СветаБогородица – Достойно есть“ ще бъде изложена за поклонение в храм „СветоРождество Богородично“ до края на фестивала.  На 11.06.2017г. /неделя/ иконата ще бъде временно поставена и в манастир „СветиГеорги“.

„Света Богородица – Достойно есть“ е осветена в Света гора и е точно копиена оригинала. Атонско предание от X вeк разказва, че на 11 юни 982 г.благочестив отшелник се молел пред образа на Богородица. На вратата потропалпътник. Отшелникът отворил и го поканил вътре. Двамата започнали да се молят,но когато трябвало да възпеят Божията майка, пътникът казал на отшелника,че занапред тя ще бъде възпявана винаги с „Достойно есть”.

За да увековечичудните слова, гостът ги написал с пръст върху мраморна плоча, а тя поддавалапод пръстите му сякаш била от восък.  От 11 юни 982 г. до ден днешен тезислова не са променяни:Достойно е наистина да те облажаваме, Богородице, присноблажена и пренепорочнаМайка на нашия Бог”.  Пътникът, който оставил словата, бил самият Св.арх. Гавраил, изпратен да ги предаде на християните. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега