Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Господинов: Бюджетът на Бургас за 2019-а е предизборен бюджет

Господинов: Бюджетът на Бургас за 2019-а е предизборен бюджет

Социалистите са категорично против предложения проектобюджет.

"Проектът за бюджет 2019 на община Бургас е повлиян от предстоящите избори за европейски парламент и за местни органи на управление. Това е един предизборен бюджет". Това коментира на пресконференция за медиите председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов относно бюджета за тази година, който ще се обсъжда и гласува утре на заседание на Общински съвет-Бургас.

"За това говорят увеличената с близо 17 млн. лв., спрямо 2018 г., държавна субсидия за държавно делегираните дейности и прогнозата за увеличение, спрямо 2018 г., на собствените приходи с близо 9 млн. лв.", допълни социалистът и заяви категорично, че групата на левицата няма да подкрепи финансовата рамка.

По думите му, Бургас се е превърнал в един от най-скъпите градове за живеене и е лукс за гражданите да живеят тук, на фона на нарастващите данъци, такси и услуги.

"Бих попитал общинска администрация за положението на Онкодиспансера. В продължение на години той формираше печалба, а тази година, по моя информация, ще излезе на загуба. Това просто е недопустимо", каза общинският съветник Чанко Мирчев. Що се отнася до образованието, той посочи, че приветства средствата, които са отделени, но пак би попитал защо не се намалят таксите на детските градини и яслите.

Според колегата му Кирил Петков общинска администрация е длъжна да предоставя по-подробни данни за капиталовата програма. Той обясни, че бизнесът е един от акцентите на тазгодишния бюджет.

"Някой може ли да ми каже колко работни места се разкриха?", попита Петков. Той се зарече да попита и къде отиват приходите от зелената и синята зона. Според него най-логично е те да се ползват за поддръжка на улиците в града.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега