Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Готови са проектите за два модерни кабинета в Морското училище

Готови са проектите за два модерни кабинета в Морското училище

Готови са проектите за кабинет "Астрономия и корабоводене" и кабинет "Борба с аварии, търсене и спасяване на хора".

Броени дни след като от МОН потвърдиха официално превръщането на Морското училище в Бургас в общинско, първият проект за модернизацията вече е не само готов, но и преминава към фаза на осъществяване.

Една от първите стъпки към връщането на Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов “Свети Никола” в съвременно учелно заведение е обособяването на кабинет "Астрономия и корабоводене" и кабинет "Борба с аварии, търсене и спасяване на хора".

Визията, оборудването и обзавеждането на кабинетите бе обсъдено на работна среща между директора на Морското училище Христина Жабова и капитаните Дойчин Дойчев, Даниел Карчев и Стоян Пантов. Те посетиха ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" във Варна, за да се запознаят с опита и да разгледат оборудването на висшето военноморско училище.

В кабинет "Астрономия и корабоводене" ще има тренажор Maritime Simulator за упражнение на ситуации от управлението на кораба, високи маси, снабдени с по 3 монитора (с възможност за поставяне на четвърти) за радарно изображение, управление от мостика, звездно небе и т.н., компютри с общ сървър, мултимедия (LCD монитор).

Кабинет "Борба с аварии, търсене и спасяване на хора" ще се оборудва с тренажор Response Simulator, манекени в защитни облекла - един пожарникар и един в хидрозащитен (неопренов) костюм, пожарогасители, шлангове, спасителен кръг с комбиниран буй, спасителен плот и т.н.

След ремонта, обзавеждането и оборудването на двата кабинета, ще бъдат изготвени технически паспорт и енергийно обследване на сградите на учебния корпус, спортната база и общежитието, за да се пристъпи поетапно и към тяхното обновяване, посочват от Общината.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега