Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ДАНС обяви името на атентатора от летище Бургас

ДАНС обяви името на атентатора от летище Бургас

Държавна агенция "Национална сигурност", съвместно с Прокуратурата, обявиха самоличността на извършителя на бомбеното нападение от 18 юли 2012 г. на летище Бургас. След извършената ДНК експертиза и множество други процесуално-следствени действия, по категоричен начин е доказано, че извършителят използвал фалшива шофьорска книжка на името на Жак Фелипе Мартен (Jacque Felipe Martin), в действителност е Мохамад Хасан Ел Хюсеини.

Държавна агенция "Национална сигурност", съвместно с Прокуратурата, обявиха самоличността на извършителя на бомбеното нападение от 18 юли 2012 г. на летище Бургас. След извършената ДНК експертиза и множество други процесуално-следствени действия, по категоричен начин е доказано, че извършителят използвал фалшива шофьорска книжка на името на Жак Фелипе Мартен (Jacque Felipe Martin), в действителност е Мохамад Хасан Ел Хюсеини.

Атентаторът е роден в Ливан на 27.05.1989 г. Мъжът ритежава ливанско и френско гражданство и е бил член на групата, участвала в извършването на нападението, включваща и установените по-рано Мелиад Фарах и Хасан Ал-Хадж Хасан. Известно е, че близките и роднините на Хюсеини са публикували в социалните мрежи възхвали на смъртта му в ролята му на „мъченик”.

Разследването, водено от Окръжна прокуратура – Бургас, продължава. До момента са извършени множество процесуално-следствени действия - разпити на голям брой свидетели, назначени и изготвени експертизи (дактилоскопни, технически - за изследване на документи, биологични, пожаро-технически, химически, авто-техническа и оценъчни, съдебно-медицински, компютърни и антропологическа), назначени са разпознавания на лица и са проведени следствени експерименти.

В резултат на съвместната работа на Прокуратурата на Република България с ДАНС и партньорски служби и след обмен на информация са изготвени голям брой молби за правна помощ до различни държави.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега