Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ДБГ и ДБ създават Обединена градска десница в Общински съвет

ДБГ и ДБ създават Обединена градска десница в Общински съвет

Неин председател ще бъде Живко Табаков от ДБГ, а заместник-председател ще бъде Димитър Найденов от ДБ.

Движение "България на гражданите" и Обединение "Демократична България" създават обща група в рамките на Общински съвет - Бургас. Неин председател ще бъде Живко Табаков от ДБГ, а заместник-председател ще бъде Димитър Найденов от ДБ. Членове на групата ще бъдат всички съветници от двете формации - Иво Баев, Стоян Грозев, Манол Тодоров и Костадин Андонов.

Докладната за сформирането на групата вече е внесена от Табаков. В нея той изтъква, че съгласно правилника, група може да се образува при минимум 5-има членове. Освен това, съветникът посочва и че новата група предлага за зам.-председател на ОбС Иво Баев.

"Решението за създаване на групата “Обединена Градска Десница” в Общинския съвет е стъпка на ДБГ и ДБ към изпълнението на общите ни виждания за демократично управление на Бургас, неизменно подчинено на диалог с гражданите и прозрачност в разпределянето на публични ресурси. С обединяването ни около политики в полза на града удвояваме възможността за тяхната скорошна реализация, а това е най-голямата цел, стояща пред всеки един от нас както поотделно, така и като едно цяло", коментира самият Табаков.

Припомняме Ви, че съвместната работа между двете формации не е прецедент. Табаков и Баев вече бяха партньори в рамките на местната Гражданска инициатива за преобразуването на центровете за административни услуги (ЦАУ) в Бургас в районни кметства.

През пролетта каузата на ИК “За развитие на местната демокрация” не получи подкрепата на предходния Общински съвет. ГЕРБ и БСП разкритикуваха предложението заради "липса на подробни анализи за процеса и резултата от промяната".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега