Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Двама с обвинения за подкупи във връзка с разследването на ТЕЛК схемите

Двама с обвинения за подкупи във връзка с разследването на ТЕЛК схемите

И двамата са длъжностни лица в ТЕЛК – Ловеч.

Първите обвинения във връзка с мащабното разследване на МВР и Прокуратурата на схемите за ТЕЛК са факт. Двама души бяха привлечени като обвиняеми за подкуп. Те са длъжностни лица в ТЕЛК – Ловеч.

Окръжният прокурор Валентин Вълков заяви пред медиите, че по образуваното преди около година досъдебно производство, след съвместни действия с ГДБОП, са събрани доказателства за повдигане на обвинения за получаване на подкуп, срещу две лица – председателя на ТЕЛК-Ловеч и лице, действащо като посредник при предаването на парични суми като подкуп за членовете на комисия.

Целта е била получаването от множество, действително страдащи от различни заболявания лица, на завишен процент нетрудоспособност или определяне процент на нетрудоспособност на лица, които не страдат от заболяване, подлежащо на разглеждане от ТЕЛК. По този начин са получавани неправомерно значителни суми за продължителен период, с което са били причинени значителни щети на пенсионния фонд

Проведени са претърсвания на 17 адреса в населени места от Ловешка област, като са иззети документи, веществени доказателства и пари около 37 000 лв., свързани с престъпната дейност.

Привлечените обвиняеми за задържани за 72 часа, като предстои внасяне на искане до съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Продължават следствените действия за изясняване дейността на всички участващи в ТЕЛК лекари, както и разпити на свидетели.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега