Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Делян Пеевски се оттегля

Делян Пеевски се оттегля

Делян Пеевски се оттегля от ръководния пост в ДАНС. Това става по-малко от 12 часа след протестите в столицата, предаде БГНЕС. Пеевски бе избран за председател на ДАНС вчера от парламента. Вчера вечерта обаче в столицата имаше няколкочасов протест срещу неговото назначаване.

Делян Пеевски се оттегля от ръководния пост в ДАНС. Това става по-малко от 12 часа след протестите в столицата, предаде БГНЕС. Пеевски бе избран за председател на ДАНС вчера от парламента. Вчера вечерта обаче в столицата имаше няколкочасов протест срещу неговото назначаване. В открито писмо до медиите Пеевски обяснява причините за оставката. Публикуваме пълния текст на писмото:

"Приех да изпълнявам отговорностите на председател на ДАНС в името на гражданите, обществото, държавата. Пак в тяхно име съм готов да приема Решение на 42-то Народно събрание, с което да се отмени Решението за избирането ми. Този акт е израз на общата отговорност – моята, на премиера Пламен Орешарски и на председателите на БСП и ДПС г-н Сергей Станишев и г-н Лютви Местан.

За мен властта не е самоцел. Неслучайно още не съм подписал акта за встъпване в длъжност. Убеден съм, това е характеристика на новото управляващо мнозинство. Ние поехме отговорността за управлението в името на публичния интерес след 4 години власт на лица с криминален генезис от подземието. За тях властта е самоцел. Извън нея те се чувстват несигурни. Боят се от неизбежните разкрития. Наясно са, че времето, отредено за новото управление, е техният най-голям бич. Затова тръгнаха по пътя на деструкцията и се прицелиха в мен, защото знаят, че съм човек, който може да им противостои ефективно.Кабинетът Орешарски има право на кредит на доверие, за да реализира реформите в правосъдието и вътрешния ред и да изведе страната от блатото на престъпното управление.

Ако в името на този най-висш национален интерес е необходимо председателят на ДАНС да бъде професионалист от кариерата, аз съм достатъчно доблестен да приема с вътрешна убеденост това. Противно на системното натоварване на публичния ми образ с безпочвени и незаслужени съмнения, аз имам мъжката си съвест да заявя, че нищо и никой не стои по-високо от националната сигурност на България", пише в писмото. 

Припомняме, че вчера премиерът Пламен Орешарски предложи Делян Пеевски за председател на ДАНС. Парламентът гласува и одобри кандидатурата му. Последва масово недоволство и десетки хиляди граждани излязоха на протест пред Министерски съвет срещу избора на Пеевски. Президентът Плевнелиев заяви, че доверието му към кабинета "Орешарски" е изчерпано и настоя НС да преразгледа решението за избора на Пеевски като председател на ДАНС.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега