Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Деница Златева: Борбата с корупцията трябва да бъде национален приоритет

Деница Златева: Борбата с корупцията трябва да бъде национален приоритет

От много години се говори за корупция на всички нива. Борбата с корупцията трябва да бъде национален приоритет. През последните 4 седмици, в които обикалям из страната, на срещи с гражданите, има огромен гняв и недоволство сред тях, точно по тази причина. Ние политиците, сме им длъжници. И разследващите органи – също. Това каза Деница Златева - кандидат за евродепутат от листата на БСП в Бургас по време на откриването на информационната предизборна шатра на партията, разположена до Часовника.

От много години се говориза корупция на всички нива. Борбата с корупцията трябва да бъде националенприоритет. През последните 4 седмици, в които обикалям из страната, на срещи сгражданите, има огромен гняв и недоволство сред тях, точно по тази причина. Ниеполитиците, сме им длъжници. И разследващите органи – също. Това каза ДеницаЗлатева - кандидат за евродепутат от листата на БСП в Бургас по време на откриванетона информационната предизборна шатра на партията, разположена до Часовника.

На откриването на шатрата присъстваха още  народните представители на БСП - Петър Кънев иНиколай Тишев, областният лидер Стойко Танков и общинският председател напартията Живко Господинов.

По думите на Златева, Европарламентът сам по себе си не епанацея. „Много е важно по чувствителни за българите теми да има съгласие исътрудничество – и между правителство, и между европейски депутати, и междукомисаря. Пактът „Макрон“ бе пример за пропуснато време. По такива теми трябвада има обществена дискусия, да се активира целия засегнат бранш и да се работив тясно сътрудничество с европейските депутати и българския парламент. Имамного механизми, проблемът е че не се използват, а по-лошото е че оставамевпечатление в обществото, че тези институции не работят помежду си и ЕП ниналага, а не е така“, коментира още Златева.

Във връзка със злоупотребите с евросредства тя сподели, четрябва да има много стриктно прилагане на европейските регламенти за използванена евросредства, много ясни критерии на които да отговарят проектите, да бъдатпрецизно оценявани – дали изпълняват критериите, заложени в обявленията и не напоследно място, много е важна ролята на контролните органи.

Според нея, има и добрипримери за използване на европейски средства при реализацията на проекти, нодопълни че има и такива, за които са инвестирани примерно 5 млн. лв. за спортназала, а тези пари е можело да се инвестират в ремонт на болница. „Най-важнотое държавните институции, контролните органи и прокуратурата, да си свършат работатаи най-накрая да имаме наказани“, завърши Златева.

Платена публикация*

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега