Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Депутатските заплати растат с 354 лева?

Депутатските заплати растат с 354 лева?

През 2014 г. депутатите няма да замразят заплатите си за първи път от 4 години насам. Това е обсъждано в червената група, но официално решение до момента няма, пише в. "24 часа".

През 2014 г. депутатите няма да замразят заплатите си за първи път от 4 години насам. Това е обсъждано в червената група, но официално решение до момента няма, пише в. "24 часа".

Няма обаче и внесено проекторешение за замразяването на заплатите, а вече е края на януари. От 2010 г. насам всяка година парламентът с гласуване заковаваше парите си на нивото от декември 2009 г. - 2196 лв., като знак за солидарност с хората по време на криза. От време на време през годините депутатите се правеха на "изненадани" и "забравяха" да си гласуват замразяване за месец или два. Сега обаче май въобще да няма такова решение, разкриха социалисти.Така размразяването е факт и за януари депутатите ще получат 354 лв. над досегашната си заплата.

Според правилника на парламента парите на народните избраници са равни на 3 средни заплати в обществения сектор през последния месец от тримесечието. За септември 2013 г. сумата е 850 лв. по данни на НСИ. Така базата на депутатските заплати става 2550 лв. Над тази сума ще се прибавят добавките за прослужено време, за шефски постове и за участие в комисии. И средното възнаграждение в парламента ще достигне 3 хиляди.

Ако мнозинството не внесе предложение за замразяване на заплатите, ГЕРБ ще го направи, ангажира се Цецка Цачева.С увеличаването на депутатските заплати се отвързват и тези на президента, премиера и министрите. Така Росен Плевнелиев вече ще се разписва срещу 5100 лв., тъй като заплатата му е равна на 2 депутатски. Премиерът Пламен Орешарски и парламентарният шеф Михаил Миков пък получават 55% над депутатите, което прави 3952,50 лв. За депутатската заплата са вързани възнагражденията на ръководителите на още над 25 държавни структури.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега