Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Децата без право на наследствена пенсия ще получават семейна помощ

Децата без право на наследствена пенсия ще получават семейна помощ

Помощта няма да има подоходни ограничения.

Парламентът прие окончателно промените в Закона за семейните помощи, предава "Фокус". Тези, които нямат право на наследствена пенсия, ще получават нов вид помощ. Промените влизат в сила от 1 януари 2019 година.

Първоначалните изменения предвиждаха родителят или настойникът да получава семейната помощ, ако средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца е по-нисък или равен на дохода, определен в Закона за бюджета. От БСП и ДПС призоваха подоходният критерий. Предложението беше подкрепено единодушно с 128 гласа "за", макар новите текстове в Закона все пак да предизвикаха някои дебати в пленарна зала.

Новата помощ ще се получава от децата до завършване на средно образование, но не повече от 20-ишнавъзраст. От БСП настояха възрастта да бъде 26 години, но депутатите не подкрепиха предложението им.

Според разчетите 5600 деца ще могат да се възползват от новата социална помощ, предава bTV. 2900 от тях ще получават помощта със сигурност. Останалите 2700 ще могат да изберат дали да им се отпуска наследствена пенсия или новата социална помощ.

4 млн. лева допълнително ще са необходими в бюджета за следващата година за изплащане на предлаганата помощ. Отпуснатите до края на годината персонални пенсии ще продължават да се изплащат.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега